Yozgat Belediyesi Bozokspor, 3. Lig'e Yükseldi

Yozgat Belediyesi Bozokspor, 3. Lig'e Yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta mücadele eden Yozgat Belediyesi Bozokspor, konuk ettigi Hacilar Erciyesspor’u 1-0 maglup ederek ligin bitimine iki hafta kala sampiyonlugunu ilan etti ve 3. Lig’e yükseldi.

Yozgat Bozok Stadi dis sahada oynanan müsabakaya hizli baslayan Yozgat Belediyesi Bozokspor, üst üste gelistirdigi ataklarla Hacilar Erciyesspor kalesinde gol aradi. Ilk dakikalardan itibaren Hacilar Erciyesspor kalesine yüklenen kirmizi-siyahli ekip; Koray, Reha Kurt ve Ekrem Sütçü ile girdigi gol pozisyonlarindan yararlanamadi. Ilk yarida aradigi golü bulamayan Yozgat Belediyesi Bozokspor soyunma odasina 0-0 esitlikle girdi.

Müsabakanin ikinci yarisina hizli baslayan Yozgat Belediyesi Bozokspor aradigi golü 51. dakikada Ekrem Sütçü ile buldu. Bu dakikada gelisen Yozgat Belediyesi Bozokspor ataginda ceza sahasi disinda topla bulusan Ekrem Sütçü sert vurusla mesin yuvarlagi filelerle bulusturdu. Gergin geçen 90 dakikanin maçi Yozgat Belediyesi Bozokspor 1-0 kazandi. Yozgat Belediyesi Bozokspor aldigi 3 puan ile ligin bitimine 2 hafta kala sampiyonlugunu garantileyerek adini TFF 3. Lig’e yazdirdi.

En yakin takipçisi 12 Bingölspor ile arasindaki puan farkini 8’e yükselten Yozgat Belediyesi Bozokspor sampiyonluk sevincini maç sonrasinda taraftari ile paylasti. 90 dakika sonunda taraftarina kosan kirmizi-siyahli futbolcular, saha içerisinde sampiyonluk kutlamasi yapti. Saha içerisini sölen alanina çeviren Yozgat Belediyesi Bozoksporlu oyuncular ile taraftarlar ’Sampiyon Yozgat’ tezahüratlari yapti. Kutlamalar Cumhuriyet Meydani’nda da devam etti.

Karsilasma sonrasi açiklamalarda bulunan Yozgat Belediyesi Bozokspor Teknik Direktörü Can Güven, önemli bir maça çiktiklarini söyleyerek, "Sezon basindan bu yana büyük yorgunluklarimiz vardi, oyuncularimi kutluyorum, zorda olsa her maçi kazanan bir takimimiz vardi. Canla basla mücadele ettiler, bu sehre bir borcumuz vardi, bu sehre sampiyonluk getirecegiz demistik. Sükürler olsun, sözümüzü tuttuk" dedi.

Takim kaptani Mustafa Asan ise sampiyonlugu Yozgat halkina armagan ettiklerini belirterek, "Çok kaliteli bir kadromuz vardi, biz sehrin istedigini verdik, çok sükür sampiyon olduk. Sampiyonlugumuz kutlu olsun" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile