Yozgat Belediyesi Pazarcı Esnafına Çöp Poşeti Dağıttı

Yozgat Belediyesi Pazarcı Esnafına Çöp Poşeti Dağıttı

Yozgat Belediyesi, haftalık kurulan Pazar yerinin daha temiz tutulması için, pazarcı esnafına çöp poşeti dağıtarak uyarılarda bulundu.

Yozgat Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekipleri haftalık kurulan Salı Pazarını gezerek, Pazar yerinin daha temiz tutulması, sebze ve meyve artıklarının yerlere değil poşetlere konulması konusunda pazarcı esnafına çöp poşeti dağıttı.
Yozgat Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nizamettin Başkal, Yozgat şehir merkezinde Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada iki gün sebze pazarı kurulduğunu belirterek, "Pazar bittikten sonra Yozgat belediye temizlik işçileri önce kaba temizliğini yapıp ertesi gün sabah erken saatlerde de su ile yıkamaktadırlar. Anacak ne kadar temizlense ve yıkansa da yaz aylarında sebze ve meyve atıkları tam temizlenemiyor. Meyve ve sebze artıkları kalıyor halkımızı rahatsız ediyor" dedi.
Pazar yerinde oluşan çevre ve görüntü kirliliğin önlenmesi için pazarda tezgah açan tüm satıcılara çöp poşeti dağıttıklarını belirten Başkal, "Pazarcı esnafımız tezgahta çıkan bozuk ve ezilmiş meyve ve sebzeleri etrafa atmak yerine verdiğimiz çöp poşetine dolduracak. Böylece hem Pazar yeri daha temiz tutulmuş olacak hem de vatandaşlarımız daha rahat alışveriş yapmış olacak. Çöp poşeti aldığı halde meyve ve sebze atıklarını çöp poşetine değil de etrafa atarak çevreyi kirleten pazarcı esnafı hakkında görevli Pazar zabıtaları tarafından önce uyarı sonra gerekli ceza işlemi uygulanacak. Daha temiz bir Yozgat daha temiz bir çevre ve sağlıklı bir Pazar alışveriş yapmak için Pazar çöplerimizi çöp poşetine atalım" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile