Bozok Üniversitesinin Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen 7. kuruluş yıl dönümü etkinliğine; Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, hayırsever iş adamları Erdoğan Akdağ, Bilal Şahin, daire müdürleri, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan üniversiteler arasındaki en büyük kongre ve kültür merkezinin hizmet vermeye başladığını belirterek, “Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi ilk programına ev sahipliği yapmaktadır. Hayırsever İş adamı Erdoğan Akdağ'a maddi ve manevi katkılarından dolayı üniversitem adına şükranlarımı sunarım. Merkezimiz toplam 3 bin 460 metre kare alan üzerinde, 8 bin 57 metre kare kapalı alana sahiptir. Kongre ve Kültür Merkezi Konferans salonu 785 metre kare seyirci oturma alanı, 18 metre kare sahne genişliği ve 6 adet locasıyla yaklaşık 850 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Burası Yozgat'ta mekansal anlamdaki sosyal ve kültürel eksikliği tamamlanması adına önemli bir açığı kapatmıştır” dedi.
Üniversitenin hızlı bir gelişim süreci içerisinde bulunduğunu ifade eden Rektör Uçar, “Üniversitemizin gelişmesinde katkı sağlayan Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’a milletvekillerimize, hayırsever iş adamlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın en büyük gücünün bilgi olduğunu ifade ederek, “Dünyanın en büyük gücü para değil, madenler değil, dünyanın en büyük gücü bilgidir. Bilgiye sahip olan bilgiye hükmedenler her şeye sahip olabilirler, her şeye hükmedebilirler. Bilgiye sahip olamayanlar, bilgiyi üretemeyenler de bir takım imkanlara sahip olsalar bile, her zaman bilgiyi üretenlere karşı boynu bükük olurlar. Bugün güçlü olan ülkelere baktığınız zaman, petrolleri olan, madenleri olan ülkelerden öte bilgi üreten, bilgi sahibi olan ve bilgiye hükmeden ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye'mizin de bilgiye sahip insanların bilgiyi üreten üniversitelerin bilim yuvalarının olduğu güçlü bir ülke olması lazım. bunu yapabilmek içinde bu alana ciddi yatırımlar yapmamız lazım. Ciddi destekler vermemiz lazım ki yol alalım” dedi.
Türkiye'de 1970 yıllarına kadar Türkiye'nin üç ili dışında üniversitesi olmayan bir ülke konumunda olduğunu belirten Bozdağ, “70 yıllardan sonra üniversite sayıları artmaya başlıyor. Ama bakın 2000’li yıllara geldiğimizde Türkiye'nin üniversite sayısına baktığımızda 72 tane üniversite olduğunu görüyoruz. Olan üniversitelerde belli merkezler toplanmış durumda. Amerika'ya baktığımız zaman 5 bin üniversitenin olduğunu görüyoruz. Amerika'nın ve Türkiye'nin nüfusuna üniversite sayısını oranladığınızda geldiğimiz noktanın ne kadar yetersiz olduğunu çok iyi göreceğiz. Biz iktidar olduğumuzda Türkiye'nin tablosu tamda buydu. 41 ilde üniversite var ve üniversite sayısı da 72 taneydi. Dünya ile nasıl rekabet edeceğiz. Bilim alanında nasıl yarışacağız. Bu imkanla bunu yapabilme şansımız yok. Bozok üniversitesi 2006 yılında bilim dünyasındaki saygın yerini aldı. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'mizin 170 tane üniversitesi var. Bizden önceki dönemlerde 72 üniversite vardı. Biz onun üzerine ilave ettiklerimizle tam 170’e çıkardık. Devamı da geliyor. Başka üniversitelerde kuruluyor. Özel vakıf üniversiteleriyle ve başka üniversitelerle bilim dünyasında Türkiye'nin rekabet gücünü yükseltmek için elimizden gelen çabayı, gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversiteye katkılarından dolayı Bozdağ'a, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'ya iş adamları Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin’e teşekkür plaketi verdi. Bozdağ ve beraberindekiler daha sonra üniversite yerleşkesine oluşturulan Bozok Ormanı'na ağaç diktip, üniversitenin 7 yıl pastasını kesti .
Yozgat Bozok Üniversitesi, 7. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 7. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.