Yozgat Bozok Üniversitesi Ilk Kez Uluslararasi Ögrenci Alimi Için Sinav Yapacak

Yozgat Bozok Üniversitesi Ilk Kez Uluslararasi Ögrenci Alimi Için Sinav Yapacak

Yozgat Bozok Üniversitesi ilk kez uluslararasi ögrenciler için YOBÜ-YÖS (Uluslararasi Ögrenci Sinavi) yapacak.

Düzenledigi basin toplantisinda sinav hakkinda açiklamalarda bulunan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, Yozgat ile birlikte 8 farkli ilde es zamanli gerçeklestirilecek uluslararasi ögrenci sinavina, bin 79 ögrencinin katilacagini söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi ögretim elemanlari tarafindan 4 farkli dilde hazirlanan sinav, 13 Haziran Pazar günü saat 10.30’da gerçeklestirilecek.

Türkiye’ye gelen uluslararasi ögrencilerin sayisini artirmak hem Yozgat’in hem de Yozgat Bozok Üniversitesinin yurt disinda tanitimini yapmak için uluslararasi ögrencilerin sayisini artirmanin önemine deginen Rektör Karadag, uluslararasi ögrenci sayisini 2 bin 500’e çikarmayi hedeflediklerini söyledi.

Rektör Karadag, “Yozgat Bozok Üniversitesi kuruldugu günden bu yana çok önemli mesafeler kat etti. Ama uluslararasi ögrencilerle ilgili çok ciddi çalismalar yapilmamis. Biz göreve basladigimizda aktifte olmasa 140 civari uluslararasi ögrencimiz vardi. Fakat biz Türkiye’deki uluslararasi ögrencilerin beklentilerini de dikkate alarak hemen hemen çok geri kalmistik. Hedefimiz yeni programlar ve yeni aramiza katilacak Türk ögrencilerimizle ögrenci sayimiz 25 bin civari olacak. Yerli ögrencilerimizin yüzde 10’u oraninda yani 2 bin 500 civari da uluslararasi ögrenciye kavusmak istiyoruz” dedi

Uluslararasi ögrencileri Yozgat Bozok Üniversitesine çekmek için çok büyük ugraslar gerektigini de belirten Rektör Karadag, “Türkiye’de birçok üniversitede bu kapsamda çok ciddi çalismalar var. Biz de Rektör Yardimcisi hocamiz Senol Akin baskanliginda yeni bir ekiple kendi sinavlarimizi uluslararasi ögrencilerimize nasil yapabiliriz, hangi zeminde kimlerle ortaklik yapabiliriz ve uluslararasi ögrencilerimizin aramiza katilmasi Yozgat Bozok Üniversitemizin tanitilmasi ile ilgili faaliyetlerimiz nasil olmali ve kendimizi nasil görünür kilmaliyiz diye düsündük. Özellikle yurtdisindaki büyükelçiliklerimizi araciligiyla üniversitemize nasil ögrenci çekebiliriz bunlari çok genis yelpazede ele aldik ve degerlendirdik. Hem elçiliklerimiz araciligiyla hem de bu alanda güvenebilecegimiz sirketlerle isbirligi yaparak sayimizi su anda 500 civarina çikardik. Ama bu bizim için yetmez. 2021 yili itibariyle Yozgat’imiza her açidan deger katacak bu gençler bizim kültür elçilerimiz. Hem ülkemizin hem Yozgat’imizin tanitilmasi açisindan bizi temsil edecek bizi anlatacaklar” seklinde konustu.

Uluslararasi ögrenciler için ilk defa 4 farkli dilde sinav yapilacagini da söyleyen Rektör Karadag, “Çalismalarimizi çok genis yelpaze de ele alarak yine bir özel kurulusla bir sözlesme imzalayip Yozgat Bozok Üniversitesinin tarihinde ilk kez YOBÜYÖS dedigimiz sonu yabanci uyruklu ögrencilerimize sinav yapma sürecini bu hafta baslatiyoruz. Sinav Yozgat basta olmaz üzere Istanbul, Bursa, Gaziantep, Sanli Urfa, Hatay ve İçel gibi farkli 8 ilde bu hafta sonu itibariyle 1100’ün üzerinde uluslararasi ögrencimizin katilimiyla 4 farkli dilde hazirlanan kitapçiklar esliginde yapilacak” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile