Yozgat Emniyet Müdürü Bekir Akarsu:

Yozgat Emniyet Müdürü Bekir Akarsu:

Yozgat İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, ilde görev yapan yerel ve genel basın temsilcileriyle bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi verdi.

Polis evinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Yozgat Emniyet Müdürü Akarsu, Yozgat'ın asayiş yönünden huzurlu bir il olduğunu belirterek, "Emniyet güçleri olarak bizlerde halkımızın daha güven ve huzur içerisinde yaşaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Yozgat halkı, devletini milletini seven kanunlara uyan bir halktır" dedi.
Yozgat'ın emniyet açısından en önemli sorununun otopark sorunu olduğunu ifade eden Akarsu, "Genelde çıkan küçük tartışma ve kavgalar park sorunlarından çıkmaktadır. Trafik ekiplerimiz bu konuda da vatandaşımıza her zaman yardımcı olmaktadır. Yasak yerlere yapılan parklarda memurlarımız önce vatandaşı uyarıyor, uyarılara aldırmazsa ikincisinde gerekli işlemler yapılmaktadır. Ssyal yaşamın gerekliliklerini insanlarımızın yerine getirmesi ve kurallara uyması gerekir. Belediyenin oluşturduğu park ücreti 1 TL'dir. İnsanlarımız 1 TL'yi vermemek için trafiği aksatıyor" dedi.
Ramazan ayı sonrasında Yozgat'ta alkol kullanımına bağlı olarak trafik kazası ve kavgalarda bir artış yaşandığını ifade eden Akarsu, ''Alkollü araç kullanmak kazalara sebebiyet veriyor. Biz kimsenin özel yaşantısına karışmıyoruz. Ama özel yaşantıyla ilgili durum başkalarının canını yakmaması gerekir. . Biz başka insanlarının canlarının yanmaması için alkol uygulamalarını aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.
Zaman zaman hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten Akarsu, "hırsızlıkların önlenmesi ve faillerinin yakalanması konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Faili meçhul fazla hırsızlık olayımız yok" dedi.
Olay yeri inceleme konusunda bayan polis memurlarına kurs verdiklerine değinen Akarsu, "Hırsızlıklar bazen vatandaşlarımızın yatak odalarında oluyor. Yatak odaları mahrem yerlerdir. Bu nedenle evin hanımı ile bayan memurumuz girip odada gerekli incelemeyi yapıyorlar. Bunun için bünyemizde bulunan bayan memurların tamamı olay yeri inceleme kursuna tabi tutuldu" diye konuştu.
Daha sonra Emniyet Müdürü Akarsu, basın mensuplarına emniyet müdürlüğü üst katında yer alan Mobese sistem odasını gezdirip, bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile