Yozgat Gazeteciler Cemiyeti, Yılmaz Ve Karadeli'yi Unutmadı

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti, Yılmaz Ve Karadeli'yi Unutmadı

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri, 2013 yılında vefat eden gazeteciler Kenan Yılmaz ile Muammer Karadeli'yi mezarları başında andı.

Cemiyet Başkanı Kiracı ve üyeler, önce Yozgat Hakimiyet Gazetesinin kurucusu, yöneticisi ve Yozgat Haber Gazetesinin ortağı merhum Kenan Yılmaz'ın Sarıtopraklık Mezarlığı'ndaki kabristanını ziyaret ederek, dua etti.

Daha sonra Yeni Ufuk Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı merhum Muammer Karadeli'nin Taşocağı Mezarlığı'ndaki kabrine geçen üyeler, burada da dua edip, mezara karanfiller bıraktı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, yaptığı açıklamada, 2016 yılından itibaren Yozgatın ilk gazetecisi Abbas Sayar'ın ölüm yıl dönümü olan 12 Ağustos tarihini Yozgatlı merhum gazetecileri anma günü olarak değerlendirmeyi planladıklarını söyledi. Kiracı, şunları kaydetti:

"Yönetim kurulumuz yaptığı son toplantıda Yozgat basın dünyasından ebediyete intikal eden gazetecileri aynı günde anmayı kararlaştırmıştır. Aldığımız bu karar gereğince üstad Abbas Sayar'ın ölüm yıl dönümü olan her yılın 12 Ağustos tarihlerinde önce Abbas Sayar'ı ardından da yine aynı gün Kenan Yılmaz ile Muammer Karadeli'yi Yozgat Gazeteciler Cemiyeti olarak kabristanlarını ziyaret edip dualarla anacağız. Yozgat'ın ilk gazetecisi merhum Abbas Sayar ile yakalandıkları kanser nedeniyle aynı kaderi paylaşarak 2 yıl önce aramızdan ayrılan Kenan Yılmaz ve Muammer Karadeli kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile