Yozgat'ın Çekerek İlçesinde Teknisyen Mustafa Şahin, Oğlu İle Birlikte 40 Metre Karelik Çadırda İş Makinesi İmalatı Yapıyor

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde teknisyen Mustafa Şahin, oğlu ile birlikte 40 metrekarelik çadırda iş makinesi imalatı yapıyor.

Mustafa Şahin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre Çekerek Milli Eğitim Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalıştığını ifade ederek görevinden istifa ederek, Avusturya'ya gittiğini anlattı.

Avusturya'da 3 yıl metal işlerinde çalıştığını belirten Şahin, "Avusturya'da kaldığım süre içerisinde 3 ayrı metal işleme kursunu tamamladım. Metal işleri branşında kendimi geliştirmeye çalıştım. Daha sonra Türkiye'ye geri dönerek İstanbul'da bir mobilya firmasının metal işleri imalatını yapmak için iş yeri açtım. 10 yıl bu sektörde çalıştım. Daha sonrada orayı kapatarak Çekerek'e geldim" diye konuştu

Oğlu Yasin Şahin ile birlikte ilçede iş makinası imalatı yapmak için girişimlere başladıklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Aldığımız kredi ile Çekerek'e bir imalathane açmak için küçüklü büyüklü 14 adet tezgah aldık. İlçede Yeni Sanayi Sitesinde bir iş yeri kiraladık. Fakat iş yerine tezgahlarımız sığdıramadık. Bizde iş yerinin dış kısmına çadır kurarak tezgahları yerleştirdik ve traktörlere monte edilen kepçe üretmeye başladık. 2 yıl içerisinde makine tamirleri haricinde, 3 adet traktör kepçesi imal ettik. Biz iş yerimizi geliştirmek istiyoruz. Burada bize talep olması durumunda ayda 10 adet traktör kepçesi imal edebiliriz. Ayrıca imkanlar doğrultusunda tarım aletlerinin birçok çeşidini üretebiliriz. Çekerek sanayisine katkıda bulunmak ve meslek sahibi çalışan kalifiye elemanların şehir dışına çıkmalarını önlemek için 31 yıllık meslek bilgim ve deneyimimle ilçeme hizmet etmek için hazırım."

Çekerek ilçesi yeni sanayi sitesinde açmış olduğu iş yerinde ilk defa Çekerek Endüstri Meslek Lisesi'nden 5 öğrencinin uygulamalı eğitim yapmasını sağladığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Eyüp Yıldız / Özcan Güney

Yayıncı: İsmail İçer
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile