Yozgat'ta 1,3 Tonluk 'Çakirbey' Isimli Kurbanlik Boga 35 Bin Liraya Satisa Sunuldu

Yozgat'ta besici Abdullah Çakir, 1 ton 300 kilogram agirligindaki "Çakirbey” isimli simental irki kurbanlik bogaya 35 bin lira fiyat biçti.

Mandirasinda kurbanliklarini bayrama hazirlayan Çakir, gazetecilere, "Çakirbey" ile "Saribey" ismini verdigi bogalara 2 yildir özenle baktiklarini söyledi.

Çakir, "Kurban Bayrami diye fiyatlarimizi abartmiyoruz. Kasap kaç liradan kesiyorsa biz de o fiyattan kurbanlik veriyoruz. Bir ton 300 kiloluk Çakirbey isimli kurbanligimiza 35 bin lira istiyoruz, pazarlik payimiz var. Bizden alan vatandaslarimiza kurbanlarini kesmelerinde de yardimci oluyoruz." dedi.

Öte yandan kasap Hasan Demirtas, yaklasan Kurban Bayrami öncesi acemi kasap kazalarinin önüne geçmek için önerilerde bulundu.

Büyükbas kurbanligin yere yatirilma teknigini uygulamali gösteren Demirtas, "Vatandasimiz bayramda kurbanligini keserken 300-500 lira vermekten kaçiniyor; ellerini, ayaklarini kestiriyor ve bayramda sikinti yasiyor. Bu nedenle vatandasimiz kurbanlarini uzman kisilere kestirsin." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile