Yozgat'ta 57 Ögretmen Yemin Ederek Görevlerine Basladi

Yozgat'ta 57 Ögretmen Yemin Ederek Görevlerine Basladi

Yozgat’ta meslege yeni baslayan ögretmenler, 24 Kasim Ögretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde yemin ederek yeni görevlerine basladi.

Yozgat’ta 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla kutlama töreni gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Meydani’na konulan çelenk ile baslayan tören, Yozgat Valiligi Konferans Salonu’nda devam etti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende stajyerligi biten 57 ögretmen için yemin töreni gerçeklestirildi.

Törene Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Baskani Celal Köse, Cumhuriyet Bassavcisi Recep Sevgili, daire müdürleri ve ögretmenler katildi.

Törende konusan Yozgat Valisi Ziya Polat, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere vefat eden tüm ögretmenlere rahmet diledi. Ögretmenlerin gününü kutlayan Polat, “Egitim, uzun ince bir yoludur. Ögretmenlikle ulvi ve tarihi bir meslektir. Ögretmen, çoraklasan gönüllere rahmet, rahmet yaganidir. Ögretmen, insanliga, saygiyi, millet ve yurt sevgisini, bagimsizlik, serefini, genç dimaglara gergef gergef isleyendir” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici da bütün ögretmenlerin Ögretmenler Günü’nü kutlayarak, “Yaratilmislarin en sereflisi ve kainatin ekseninde yer alan insanin en önemli misyonu yeryüzünü imar etmektir. Bu imar sürecinin bilgi boyutu ögretimi, kalplerin imar edilerek bilginin hikmetle yogrulmus sekilde olumlu davranisa dönüsmesi ise egitimi ifade eder. Bu baglamda, yeryüzünün imari ve insan nefsinin negatif boyutunun pozitif boyuta evrilme süreci ile ilgili faaliyetler insanligin medeniyet destaninin en önemli ugrasi olagelmistir. Bu ugrasin en fedakar öncüsü ise ögretmenler olmus ve olmaya da devam edecektir.” seklinde konustu.



Konusmalarin ardindan emekli olan ögretmenlere hizmette seref belgesi ve plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile