Yozgat’ta Çiftçilere 82 Bin Meyve Fidanı Dağıtıldı

Yozgat’ta Çiftçilere 82 Bin Meyve Fidanı Dağıtıldı

Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, meyveciliği geliştirme projesi kapsamında çiftçiye çeşitli meyve fidanlarından oluşan 82 bin meyve fidanı dağıttı.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 10 yıldır sürdürdüğü meyveciliği geliştirme projesi kapsamında il özel idare desteği ile alınan meyve fidanlarını çiftçilere dağıtıyor. Yozgat Kapalı Fuar alanında çiftçilere meyve fidanlarının dağıtımını yapan Ziraat Mühendisi Yusuf Aydın, Yozgat’ta meyveciliği geliştirme projesinin 10 yıldır devam ettiğini bu yıl önceki yıllara göre çiftçilere en fazla fidan dağıtımının yapıldığını söyledi.

Her yıl belirli oranda meyve bahçelerinin oluşturulduğunu belirten Aydın, "Bu yıl 770 dekar alanda meyve bahçesi oluşturulması planlandı. Bu kapsamda 450 dekar elma, 200 dekar bağ çubuğu, 120 dekar da ayva, armut ve kiraz bahçeleri oluşturulacak. İl özel idare desteği ile alınan 82 bin fidanı çiftçilerimize dağıtıyoruz. Çiftçilerimizi fidanların nasıl dikilmesi gerektiği konusunda bilgilendirdik." dedi.

Bir dekara 80 fidan verildiğini ifade eden Aydın, "Fidan dağıtımı öncesi, toprak hazırlama ve fidanların nasıl dikileceği konusunda çiftçilerimizi bilgilendirdik. Yozgatımız da çiftçilerimize elma, armut, ayva ve kiraz gibi çeşitli meyvelerden dağıtıldı. Çiftçimiz aldığı bu fidanların ücretinin yüzde 25’ini karşılarken yüzde 75’lik kısmını ise il özel idare müdürlüğü tarafından karşılandı.” diye konuştu.

Çiftçilerden bazıları bir dönüm için 80 adet elma fidanı alırken bazıları ise 3 dönüm için 240 fidanı aldı. Meyve fidanlarını alan vatandaşlar "Devletin böyle bir hizmet vermesi meyveciliğin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak. Bizler meyve üretimine ağırlık vereceğiz. Fidanların dikimi için tarım müdürlüğü bizlere gerekli bilgileri verdi. Bizde ona göre dikim yapacağız." ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile