Yozgat'ta 'Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele' Anlatıldı

YOZGAT - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, "Sosyal güvenlik insanın belli süre çalıştıktan sonra, kimseye muhtaç olmadan geleceğinin garanti altına alınmasıdır" dedi.

Yılmaz, "Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele" kapsamında Yozgat'ta bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, insanların geleceğinin garanti altına alınması için sosyal güvencesinin yapılması gerektiğini söyledi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda toplantılar düzenlediklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnsan gençliğinde çalışır, o anda ihtiyaç duymayabilir. Yaşlanınca, eş ve çocuklarının bir hastalığında sosyal güvencenin ne kadar kıymetli olduğunu o zaman anlar. 2000’li yıllarda yüzde 52 oranında kayıt dışı çalışan varken bugün bu oran yüzde 32’lere düşmüştür. Biz bu oranların daha da aşağıya çekmek için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bilgi paylaşımına büyük önem veriyoruz. Genel Sağlık Sigortasında, gelir testleri yapılmaktadır. Vatandaşımız gelir testi yaptırarak sigorta yatıracağı veya yatırmayacağı konusunda durumu belirlenecektir."

Yılmaz, geçmiş dönemde gelir testi yaptırmayan ve cezalı duruma düşen vatandaşların 30 Kasım’a kadar müracaatlarını yapmaları durumunda faiz ödemeden an apara ödemesini yapabileceklerini ve yapılandırmalardan da yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, SGK Yozgat İl Müdürü Nejat Deniz, İletişim Uzmanı Emel Esen Altun ve SGK Yozgat İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile