Yozgat'ta Ögrenciler, Okul Bahçesinde Sebze Yetistirdi

Yozgat'ta Erdogan Mustafa Akdag Ortaokulu'nda telafi egitimine katilan ögrenciler okul bahçesinde yetistirdikleri sebzenin mahsulünü almaya basladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normallesme sürecinin baslamasiyla okullarda düzenlenen telefi egitiminde Erdogan Mustafa Akdag Ortaokulu Müdürlügü "bitki yetistiriciligi kursu" açti.

Okul bahçesinde ögretmenler ve görevliler tarafindan ekilen sebzeleri sulayan, kümesteki tavuklari besleyen ögrenciler, bahçede yetistirdikleri domates, salatalik, biberi toplamanin mutlulugunu yasadi.

Okul Müdürü Mehmet Akif Sahin, telefi egitimine katilan ögrencilerin bitki yetistiriciligi kursuna yogun ilgi gösterdigini söyledi.

Birçok ögrencinin domatesin, salataligin nasil ve nerede yetistigini bilmedigini aktaran Sahin, "Ögrencilerimize salataligin dalda yetismedigini göstermek, ayni zamanda hayvanlari besleme, bahçeyi sulama gibi üstlendikleri sorumlulugun bilincinde olmalarini saglamak istedik. Ögrencilerimiz teneffüslerde ve bos zamanlarinda bahçe ve tavuklarla ilgilendiler ve simdi de yetistirdikleri ürünleri toplamaya basladilar." dedi.

Kursa katilan ögrencilerden Zeynep Nisa Polat, bos zamanlarini sebze yetistirerek verimli geçirdigini belirtti.

Emeklerinin karsiligini almanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Polat, "Bahçemizde salatalik, domates, biber, fasulye, misir yetistirdik. Simdi de ürünleri almaya basladik. Burada sebzenin nasil yetistigini uygulamali ögrenmis olduk." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile