Yozgat'ta Ögretim Üyeleri Ve Ögrenciler Can Dostlari Için Bir Araya Geldi

Yozgat'ta Ögretim Üyeleri Ve Ögrenciler Can Dostlari Için Bir Araya Geldi

Yozgat Bozok Üniversitesi ögretim üyeleri ve ögrencileri, kampüste yasayan sokak hayvanlarinin veterinerlik giderleri ve mama ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla etkinlik düzenledi.

Doga Dostu Kampüs Projesi çerçevesinde Yozgat Bozok Üniversitesi kampüsünde barinan sokak hayvanlari yararina, Bozok Çevre ve Doga Toplulugu tarafindan etkinlik düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi giris katinda düzenlenen programa ögretim üyeleri, ögrenciler ve hayvanseverler destek verdi. Ögretim üyeleri ve ögrenciler tarafindan hazirlanan el isi, taki, tablo, yiyecek ve içecek gibi çesitli ürünler etkinlikte satisa sunulurken ögrenciler ve vatandaslar kampüs hayvanlari için bagista bulundular.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 9 yildir Doga Dostu Kampüs Projesi’ni sürdürdüklerini belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Esra Gedik, proje dogrultusunda kampüste yasayan sokak hayvanlarinin bakim ve beslenme ihtiyaçlarini karsiladiklarini anlatti. Kampüs hayvanlarinin yararina etkinlik düzenlediklerini de ifade eden Gedik, etkinligi hayvanlarin veterinerlik, barima ve mama ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla gerçeklestirdiklerini söyledi.



“Veteriner ve mama ihtiyaçlari karsilanacak”

Gönüllü ögretim üyelerinin ve ögrencilerin kendilerine destek verdigini anlatan Gedik, “Yaz aylari geliyor. Bit, pire ve kene olmasin diye de kampüsümüzdeki bütün hayvanlarin ilaçlamasi yapilacak ve bu da haliyle masrafli oluyor. Biz de rektör hocamizin da izni ile bir etkinlik düzenledik ve standimizi kurduk. Veteriner masraflarinin disinda da kalan para ile de kampüs hayvanlarimiza mama almayi düsünüyoruz. Gönüllü akademisyen hocalarimiz bu etkinlige emek verdiler, pasta, börek yapip takilarini getirdiler. Ögrenci arkadaslarimiz da kendi imkanlariyla evlerinde ve yurtlarda birçok ürün yapti. Onlarin da satisini burada yapiyoruz. Ögrenci arkadaslarimiza da çok tesekkür ediyoruz.” dedi.



“Bu proje tüm üniversitelere örnek olsun”

Etkinlige destek veren Yozgat Bozok Üniversitesi Tip Fakültesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Çigdem Kader ise, “Esra Hocamin projelerine elimden geldigince destek olmaya çalisiyorum, burada büyük bir emek var. Bu faaliyet sevgi kaynakli ve gönüllülüge dayaniyor. Gerçekten kampüsümüzde birlikte yasadigimiz canlara sevgimizden kaynaklaniyor. Buradan elde edilen gelirler, bu canlarin bakimlari ve yaz aylarinda görülen kene, bit, pire gibi dis parazitlerden korunmalari için ilaçlamada kullanilacak. Ayni zamanda onlarin veteriner ihtiyaçlari da oluyor. Bunlarin bakimlarini yapmak için de maddi kaynak amaçli bu etkinligi düzenledik. Bize destek veren ögrenci ve ögretim üyesi arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz. Umarim bu proje tüm üniversitelere de örnek olur.” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile