Yozgat'ta Saglik Ekipleri Esnafa Is Yerinde Asi Uyguladi

Yozgat'ta Il Saglik Müdürlügü ekipleri, asi olmayan esnafa is yerlerinde asi yapti.

Saglik ekipleri, Sarraflar ve Lise caddelerinde ziyaret ettigi esnafin asi olup olmadigini sordu ve asisi bulunmayanlara is yerinde asi yapti.

Il Saglik Müdürü Dr. Fatih Sahin, gazetecilere, Saglik Bakanligi istatistiklerine göre Yozgat'ta asilamanin yüzde 70,6 ile sari kategoride oldugunu söyledi.

Asilama oranini artirmayi amaçladiklarini belirten Sahin, "Ilk etapta 'mavi' renge ulasmak istiyoruz. Il merkezi ve tüm ilçelerimizde hastaneler, toplum sagligi merkezleri, sabit ekiplerimizin yaninda mobil ekiplerimizle de ihtiyaci olan vatandaslarimiza evinde, is yerinde ve köylerde asi yapmaya devam ediyoruz. Ayrica vatandasimizi bilgilendirmek, asi olmayanlarin neden asi olmadiklarini anlamak için görüsüyoruz, asi olmalari gerektigini söylüyoruz. Asi olmak istiyorlarsa kuruluslarimiza davet ediyoruz. Gelemeyenlere gidip yerinde asisini yapiyoruz." dedi.

Asi olan esnaftan Hüseyin Kahraman a saglik sorunlari bulunmadigindan dolayi asi yaptirmadigini belirterek, "Saglik ekipleri geldi, asi olmamizi istedi ben de asi oldum." dedi.

Cemal Çiftçi de birinci doz asisini yaptirdigini ifade ederek, "Ikinciyi biraz ihmalden biraz da nezlem vardi ondan dolayi olmamistim. Saglik ekipleri asi olup olmadigimi sordu. Ikinciyi olmadigimi söyledim onlar da asimi yapti. Herkes asisini olsun." diye konustu.

Mehmet Yaman ise asiya ihtiyaç duymadigini anlatarak, "Çocuklar okula basladigi için asi yaptirdim." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile