Yozgat'ta sıcaktan bunalan vatandaşlar parklara akın ediyor

Yozgat'ta hava sıcaklığının 40 dereceye çıkmasından dolayı sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için parklara akın ediyor.

Cumhuriyet Parkı sıcak

Yozgat'ta hava sıcaklığının 40 dereceye çıkmasından dolayı sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için parklara akın ediyor.

Cumhuriyet Parkı sıcaklardan dolayı en yoğun günlerini yaşıyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için parka gelerek serinliyor. Yozgat'ın Yerköy İlçesinden banka da işi olduğu için geldiğini ifade eden Ahmet Atik, Yozgat'ta bankada işi olduğu için geldiğini belirterek, "Bankada işim vardı fakat yetişemedim öğle arasına denk geldi. Sıcaktan gidecek bir yer bulamadım mecburen burada hem serinliyor hem de mesainin başlamasını bekliyorum. Yerköy buraya göre rakım düşük olduğu için sıcak olması normal ama Yozgat'ın da böylesine sıcak olmasını beklemiyordum." dedi.

Sıcaklardan sağlık sorunları olan insanların daha fazla etkilendiğini belirten uzmanlar Yaşlı tansiyon, kalp hastası, şeker ve olan kişilerin mecbur kalmadıkça güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını öneriyor. Ayrıca sıcaklardan çocukların daha çabuk etkilendiğini belirten uzmanlar, sıcak havalarda çocukların sıvı alımlarının artırılmasını öneriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile