Yozgat Terminali Yenileniyor

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehirler arası otobüs terminalinde yürütülen yenileme çalışmalarını inceledi.


Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde kurulacak Ulaştırma Müdürlüğü ile terminalin daha kurumsal bir yapıda hizmet vereceğini söyledi.

Özellikle vatandaşlar tarafından şikayet edilen tuvalet ve lavabolar ile atıl durumdaki dükkanların yıkılarak yeniden düzenleneceğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Terminal giriş otomasyon sistemi kurulacak. Özel otomobiller için 15 dakikası ücretsiz olmak üzere girişler paralı olacak. Böylelikle kaçak giriş çıkışların da önüne geçilmiş olacak. Peronları modern şehir terminalleri tarzında düzenleyip, gişeleri koridor görünümünden çıkarıp, tamamını vatandaşın rahatlıkla görebileceği sıraya göre düzenleyeceğiz. Otobüs terminalleri şehirlerin dışarı açılan kapısıdır. Her gün yüzlerce, binlerce yabancı insanın konakladığı, gelip geçtiği bu mekanlar bir anlamda şehirleri temsil ederler. Yozgat'a şehir kimliği kazandırırken ortaya koyduğumuz yoğun gayret ve çalışmanın dışa yansıması ve kentin tanıtımı adına otobüs terminalindeki düzenlemeleri önemsiyorum."

Daha sonra Lise Caddesi'ne alternatif olarak düzenlenen Sivas Caddesi'ndeki çalışmaları denetleyen Arslan, altyapı çalışmaları tamamlanan güzergahta kaldırım, ışıklandırma, yaya geçitleri düzenlemelerinin büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Yozgat'ta Lise Caddesi sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla Sivas Caddesi'ni alternatif olarak düzenledikleri dile getiren Arslan, şu bilgileri verdi:

"Kentin insan yapısı, ekonomisi maalesef tek bir cadde üzerine sıkışmış durumda. Yozgat'ı tek bir cadde, sokak üzerinde konuşlandırmak yerine tüm caddeleri, sokakları, mahalleleri ile alternatif bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Şu anda ekiplerimiz peyzaj çalışması tamamlanan Sivas Caddesi'nde çalışıyor. Bununla beraber Aşağı Nohutlu Mahallesi, Yüzbaşı Bahattin Çokdeğerli Caddesi'nde kaldırım, yol ve otopark düzenlemesi yapıyoruz. Bu bölgede ciddi bir araç trafiği yoğunluğu oluyordu. İnsanların yaşam alanını kısıtlayan bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla bu bölgede yeni bir düzenleme çalışması başlattık. Tamamlandığında halkımızın çocuk, genç, yaşlı istifade edebileceği ferah bir ortam olacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile