Yozgat Valisi Necati Şentürk: Yozgat LYS'de başarı seviyesini yükseltti

Vali Necati Şentürk, bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'de Yozgat'ın 81 il içerisinden ilk 10'a girmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Va

Vali Necati Şentürk, bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'de Yozgat'ın 81 il içerisinden ilk 10'a girmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Vali Şentürk, LYS sonuçlarını değerlendirdi. Şentürk, Yozgat'ın geçmiş yıllara oranla yüzde yüzleri geçen bir başarı gösterdiğini ifade ederek, "Yozgat 81 il içerisinde LYS sözelde 13, matematik dalında 23, eşit ağırlıkta ise 10'uncu sıradadır. Bu çok güzel bir gelişmedir, çok güzel bir başarıdır." dedi.

Vali Şentürk, başarının çok çalışmak ve gayret etmekle ancak kazanılacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bir çabanın, bir gayretin ve bir iyileştirme çalışmalarının sonucudur. Nitelikli liseler mezun vermeye başlamıştır. Halk eğitim merkezlerinde kurslar açılmıştır. Milli eğitim müdürlüğümüz tarafından deneme sınavları yapılmıştır. Öğretmen gelişim günleri düzenlenmiştir. Rehberlik çalışmalarına önem verilmiştir. Bir kamusal alana emek verilip gayret gösterildiğinde, başarı kendiliğinden gelmektedir. İnşallah önümüzdeki yıl hedefimiz ilk on içerisinde daha yüksek yerlere gelmektir. Kaynak ve imkanlarımızı birinci öncelikli olarak eğitime, mesaimizi birinci öncelik olarak eğitime veriyoruz. Yakında milli eğitim il şurası toplanacaktır. Onunla da yetinmeyip geniş kapsamlı 2. İl Milli Eğitim Şurası düzenleyeceğiz. Memleketimizi daha ileriye götürmemiz için, önce eğitimimizi yükseltmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi kutluyorum, annelerin, babalarını tebrik ediyorum, öğretmenlerini ve milli eğitim camiasını tebrik ediyorum."

Yozgat'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye giren 10 bin 164 öğrenci girdi. 180 barajını geçemeyen veya 2 yıllık yüksek öğretim okullarına direk geçiş yapmak isteyen 4 bin 247 öğrenci, LYS'ye girmeyince il başarısı yükseldi. Yozgat, 5 bin 917 öğrenci ile katıldığı LYS'de eşit ağırlıkta 10, sözelde 13, sayısalda ise 23'üncü sıraya yerleşti.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar da hazır bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile