Yozgat Yetiştirme Yurdunda Kalan Çocuklar Artık Sevgi Evlerinde Büyüyecek

Yozgat Yetiştirme Yurdunda Kalan Çocuklar Artık Sevgi Evlerinde Büyüyecek

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yozgat Yetiştirme yurdunda barınan çocuklar sevgi evlerine yerleştirildi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, 6 daireden oluşan Sevgi Evleri'ni ziyaret ederek, SHÇEK Yozgat İl Müdürü İsmail Doğan'dan bilgi aldı. Her dairede yaklaşık 10 çocuğun barınacağını belirten İl Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan, sevgi evlerinin amacının, yuva ve yetiştirme yurdunda kalan çocukların aile ortamlarında yetişmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Çocuklarımız burada 3'er kişilik odalarda kalıyor. Ayrıca çocukların dinlenme odaları, ders çalışma odaları bulunuyor. Burada barınan çocuklarımız aynı zamanda sosyal yönlerinin gelişmesi için elektrik, su, telefon doğalgaz ücretlerini yatırıp alışveriş yapabilecekler" dedi.
Yozgat Valisi Necati Şentürk'te yaptığı açıklamada, sevgi evlerinin 60 kişi kapasiteli olduğunu belirterek, "Burada şuanda 36 çocuk barınıyor. Sonradan gelebilecek çocuklarda burada kalacak. Burada bir bakıcı anne gözetiminde çocuklarımız aile ortamında yetişecek. Yetiştirme yurdu binamızda hiçbir çocuğumuz kalmadı. Oradaki binamız da Sosyal Hizmetler bünyesinde yeniden değerlendirilecek. Artık yetiştirme yurtlarına gelen çocuklarımız yurt yerine 4 yıldızlı otel görünümünde olan Sevgi Evleri'nde kalacak. Çocuklarımız yıl başına kadar hazır yemekleri yiyecekler, yıl başından sonra da kendileri pazara çıkıp alışverişlerini yapacak ve bakıcı anne gözetiminde yemeklerini pişirecekler" dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde daha önce 6-12 yaş grubu çocuklar için de bir çocuk evi oluşturulmuş ikincisi içinde çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile