Yozgat Yogisad Başkanı Ayhan Çelik, Kentin İsminin Değişitirilmesinin Gündeme Getirilmesine Tepki Gösterdi

Yozgat Yogisad Başkanı Ayhan Çelik, Kentin İsminin Değişitirilmesinin Gündeme Getirilmesine Tepki Gösterdi

Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, son günlerde Yozgat isminin Bozok olarak değiştirilmek istenmesine tepki gösterdi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan YOGİSAD Başkanı Çelik, Yozgat'ın geçimiş dönemde Bozok Sancağı ile anılan bir il olduğunu belirterek, Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar ise Yozgat olarak anıldığını, Bozok olmanın kente bir katkı getirmeyeceğini söyledi. "Yozgat isminin Bozok ismi ile değiştirildiğinde, yatırımlar artacaksa, fabrikalar kurulacaksa, işsizlik ortadan kalkacaksa Yozgat ismini Bozok ismi ile değiştirelim" diyen Çelik, "Yozgat'ın adı ile uğraşılacağına, göç veren bir il değil, göç alan bir il olması, yeni yatırımların yapılması, eğitimde seviyenin yükseltilmesi, işsizliğin ortadan kaldırılması için projeler yapılmalıdır. Yozgat halkının isim değiştirmek için vakti yoktur. Halk şuan için iş aş beklemektedir" ifadelerini kullandı.
Yozgat ile ilişkisi olmayan, tamamen ilişkisini Yozgat'tan kesmiş, ticari faaliyetlerini başka illerde sürdüren Yozgat'a hiçbir faydası olmayan kişilerin Yozgat isminin değiştirmek istemesinin yanlış olduğunu vurgulayan Çelik, "Bu insanlar Yozgat'ı bu kadar seviyorlarsa kente yatırım yapıp istihdam alanları oluştursunlar. O zaman halk yatırım yapacak bu kişileri baş tacı yapacaktır. Sadece kendilerini gündemde tutmak için Yozgat'ın ismi ile uğraşılmasına gerek yoktur. Yozgat'ın isminin değiştirilmesi üç beş dernek yöneticisinin isteği ile değil, kentte yaşayan Yozgat'ın havasını soluyan halkına sorulması gerekir. Yozgat isminin değiştirilmesiyle harcanacak büyük miktarlardaki paranın Yozgat'a yatırım olarak yapılması daha faydalıdır. Biz Yozgat'ta yaşayan Yozgatlılar olarak eğitimde birinci sırada, modern tarımın ve hayvancılığın uygulanmasını, yeni iş sahalarının açılması, organize sanayi bölgesinin tam faal olarak çalışmasını ve üniversitemizin, gelişmiş bir üniversite olmasını istiyoruz. Kafa yorulacak, gündem oluşturulacaksa bu konular üzerinde çalışılmalıdır. Kuru ve boş projelerle kimsenin vakti alınmasın" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile