Yozgatli Kadinlar, Kick Boks Yaparak Hem Kendilerini Savunmayi Ögreniyor Hem De Saglikli Kaliyor

Türkiye Kick Boks Milli Takim Antrenörü Ahmet Kasik, 'Sefaatlili kadinlar kick boks yapiyor, saglikli kaliyor' projesiyle çogu ev hanimi ilçedeki kadinlara ücretsiz kurs veriyor Ahmet Kasik: 'Bu sporla kadinlarin özgüvenleri artiyor, daha aktif oluyorlar. Kick boks yaparak kapkaççilara veya baska siddet olaylarina karsi kendilerini koruyabilecek pozisyona geleceklerdir' Kursiyer Tülay Akbas: 'Kursa gelirken 'kocanizi mi döveceksiniz' diyorlar. Çok yanlis düsünüyorlar, kendimi savunmayi ögrenmem gerekiyor'

ÖMER ERTUGRUL - Yozgat'in Sefaatli ilçesinde milli antrenör Ahmet Kasik, kadinlarin kick boks yaparak saglikli kalmalari, hareket ve koordinasyon becerilerini gelistirmeleri ve kendilerini korumalarini saglamak amaciyla ücretsiz kurs veriyor.

Türkiye Kick Boks Milli Takim Antrenörü ve Bozok Üniversitesi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ögretim görevlileri Ahmet Kasik ile ögretim görevlisi Mert Can Aritürk tarafindan hazirlanan "Sefaatlili kadinlar kick boks yapiyor, saglikli kaliyor" projesi rektörlük tarafindan kabul edildi.

Sefaatli Meslek Yüksekokulu'nun siniflarini birlestirerek spor salonuna çeviren ögretim görevlileri, projede yer alan çogunlugu ev hanimlarindan olusan kadinlara, kick boks için gerekli malzeme, eldiven ve esofman temin etti.

Haftada 2 gün Ahmet Kasik tarafindan kick boks egitimi verilen kadinlar, bir taraftan spor yaparak saglikli kalirken, diger yandan da hem sosyallesip hem de savunma sanatinin inceliklerini ögreniyor.

Sefaatli Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Cevat Temizkan, AA muhabirine, projenin kadinlardan büyük ilgi gördügünü söyledi.

Projede 15 kadinin yer aldigini aktaran Temizkan, "Kendi imkanlariyla katilanlarla 20 kadin kursiyerimiz oldu. Salon sartlarimizdan dolayi ögrenci sayimizi kisitli tutuyoruz." dedi.

Antrenör Ahmet Kasik da severek yaptigi sporu daha fazla kitleye ulastirmayi ve kadinlarin sosyal yasama katilmalarini amaçladigini belirtti.

Kadinlarin salginda hareketsizlikten dolayi artan kilolarini kick boksla verdiklerini anlatan Kasik, "Bu sporla kadinlarin özgüvenleri artiyor, daha aktif oluyorlar. Kick boks yaparak kapkaççilara veya baska siddet olaylarina karsi kendilerini koruyabilecek pozisyona geleceklerdir." diye konustu.

- "Kocanizi mi döveceksiniz" diye soruyorlar

Kursiyerlerden Melda Deniz Avci da "Antrenörlüge kadar yükselmek, siyah kusaga kadar gitmek istiyorum, bu benim hayalim. Insallah gerçeklesir." ifadelerini kullandi.

Özel güvenlik görevlisi iki çocuk annesi Tülay Akbas ise kadina siddet magduru olarak bu projeye katilmak istedigini dile getirdi.

Hem stres atmak hem de tek basina yasayan biri olarak kendini savunmak istedigini belirten Akbas, "Çok güzel bir proje, bir ayda çok sey ögrendim. Bütün kadinlari bekliyoruz. Kursa gelirken 'kocanizi mi döveceksiniz' diyorlar. Çok yanlis düsünüyorlar, kendimi savunmayi ögrenmem gerekiyor. Kapkaç olabilir, kadina siddet olabilir, kendimi savunmaliyim." dedi.

Rana Ebrar Uyar da yasadiklari yerde sosyal aktivitenin kisitli oldugunu, sali ve persembe günlerini iple çektiklerini söyledi.

Daha çok kisinin kursa katilmak istedigini ancak salondan dolayi gelemediklerini anlatan Uyar, yetkililerden salon konusunda destek beklediklerini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile