YTB Baskani Eren Açiklamasi 'Bu Sene 2 Bin 300'Den Fazla Ögrencimizi Mezun Ediyoruz'

YTB Baskani Eren Açiklamasi 'Bu Sene 2 Bin 300'Den Fazla Ögrencimizi Mezun Ediyoruz'

ANKARA – Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Baskani Abdullah Eren, “Burada bu sene 2 bin 300’den fazla ögrencimizi mezun ederken 200 ögrencimizi sizlerle bulusturuyoruz. Dünyanin 150’den fazla ülkesinden ögrencimiz var” dedi.



YTB Baskani Abdullah Eren, Ankara Vilayetler Evi’nde düzenlenen ’Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi tarafindan düzenlenen ‘Türkiye Mezunlari Mezuniyet Töreni’ne katildi.

10’uncusu gerçeklestirilen mezuniyet töreninin artik bir gelenek haline geldigini aktaran Baskan Eren, “2019’da Cumhurbaskanimizin katilimiyla büyük bir törenle yapmistik. Geçen sene pandemiden dolayi daha dar kapsamli bir mezuniyet yaptik, bu sene de 10’uncu mezuniyet töreniyle sizlerin huzurundayiz. Burada bu sene 2 bin 300’den fazla ögrencimizi mezun ederken 200 ögrencimizi sizlerle bulusturuyoruz. Türkiye’nin farkli sehirlerinde iyi üniversitelerde farkli düzeylerde egitim alip mezun olan arkadaslarimiz su an buradalar. Dünyanin 150’den fazla ülkesinden ögrencimiz var. Biz bu mezun ögrencilerimizi bir kismini burada misafir ediyoruz” diye konustu.



Mezuniyet törenine ek olarak artik eski mezunlara ödül de verilecegini belirten Baskan Eren, “Türkiye çünkü 1992 yilindan beri bu burslari veriyor ve dünyanin çok farkli noktalarindan Türkiye mezunlari siyasette, bürokraside, akademide, ticarette gururla görev yapiyorlar. Türkiye çok farkli alanlarda, egitim diplomasisinde, kültür diplomasisinde, insani kalkinma yardimlarinda son 15 yildir bir ugrasin içerisinde. Buradan Türkiye’nin de ne kazandigini da göstermek istiyoruz. Muazzam bir kazanimimiz var” seklinde konustu.



Bu burslarla somut olarak Türkiye’ye katki saglayan ögrencilerin de yetistigini ekleyen Baskan Eren, Türkiye ile kendi ülkesi arasindaki iliskiye katki saglayan mezunlarin oldugunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile