YTB Başkanı Eren Chicago'da Türk Vatandaşlarıyla Bir Araya Geldi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, temaslarda bulunmak üzere gittiği ABD'nin Chicago kentinde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Eren, Türkiye'nin Chicago Başkonsolosluğunda düzenlenen toplantıya katılan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek, kurumun çalışmaları ve YTB'nin yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Dakota, Wisconsin eyaletlerinden çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Türk vatandaşı katıldı.

Eren, bu bölgelerde yaşayan Türk vatandaşlarına Haftasonu Okulları, Türkçe Eğiticileri Yetiştirme Programı, Yurtdışı Vatandaş Bursları, Okul Öncesi Çift Dilli Eğitim Desteği, YTB Türkiye Stajları, Diaspora Gençlik Akademisi ve Gençlik Kampları konularında bilgi verdi ve vatandaşların sorularını yanıtladı.

Buradaki programı çerçevesinde 73 yıl önce üniversite eğitimi için İzmir'den ABD'ye giden, ardından ise Chicago'ya yerleşen 98 yaşındaki Safa Mediha Süleyman'ı da ziyaret eden Eren, bu kentte ayrıca YTB tarafından desteklenen Haftasonu Okulları programı kapsamında destek verilen TACA Chicago'yu ziyaret ederek, buranın yöneticileri ve öğrencileriyle görüştü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile