YTB'den Yurt Disindaki Genç Hukukçulara Burs

YTB'den Yurt Disindaki Genç Hukukçulara Burs

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi’nin (YTB), yurt disinda yasayan hukuk ögrencilerinin basarilarini desteklemek ve yeni nesil hukukçularin Türk toplumunun hukuki konularina iliskin farkindalik kazanarak uzmanlasmalarinin saglanmasi amaciyla ilan ettigi “Hukuk Alaninda Uzmanlik Bursu” basvurulari basladi.

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), yurt disinda yasayan hukuk ögrencilerinin egitim hayatlarindaki basarilarini desteklemek için her yil “Hukuk Alaninda Uzmanlik Bursu” programini ilan ediyor. Yurt disindaki yeni nesil hukukçularin; Türk toplumunun hukuki konularina iliskin farkindalik kazanmalari ve sivil toplum kuruluslariyla is birligi tesis ederek hukuki danismanlik verilmesi amaciyla hazirlanan burs programinin bu yilki basvurulari ise basladi.

Burs programi ayni zamanda yeni nesil hukukçularin uzmanlasmasini da sagliyor.

Program kapsaminda yurt disinda egitimine devam eden; lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyindeki hukuk ögrencilerinin, yasadiklari ülkelerdeki Türk toplumunun (Uluslararasi Hukuk, AB Hukuku, Anayasa Hukuku, Insan Haklari Hukuku, Yabancilar Hukuku, Idare Hukuku vb. alanlardaki) haklarina dair arastirmalar, raporlar, makaleler, hukuki bilgilendirme ve benzeri nitelikli çalismalar yapmasi öngörülüyor. Bunun yani sira bir program dâhilinde bursiyerlerden bireysel ve grup çalismalari temelinde sunumlar yapmalari bekleniyor. Bu burs programiyla farkli ülkelerde hukuk egitimine yönelmis gençlerin bir araya gelerek kendi aralarinda genis bir ag kurmalari da hedefleniyor.

Kimler basvurabilir?

Türk vatandasi ve Mavi Kart sahibi olanlarin yararlanabilecegi programa 01.01.1991 ve sonrasi dogmus olan adaylar kabul edilecek. Programa basvuracak adaylarin ortaögretimini yurt disinda tamamlanmis olmalari gerekiyor.

Programa; Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve Hollanda öncelikli olmak üzere, ABD, Avustralya, Danimarka, Finlandiya Ingiltere, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada ve Norveç’te Hukuk Fakültesi lisansinin 3. sinifi (5. sömestr) ile üstü sinifta olan veya lisans üstü egitimine (yüksek lisans, doktora vs.) devam adaylar basvurabilecek.

Programa son basvuru tarihi 31 Ekim 2021 tarihi olarak belirlenirken, basvurular “basvuru.ytb.gov.tr” adresinden aliniyor. Basvuru sartlari ve program hakkindaki detayli bilgilere ise “www.ytb.gov.tr/hukukbursu” adresinden ulasiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile