YTB'nin 'Türkçe Ödülleri Yunus Emre Özel' Yarismasi Için Son Gün 30 Haziran 2021

YTB'nin 'Türkçe Ödülleri Yunus Emre Özel' Yarismasi Için Son Gün 30 Haziran 2021

YTB, Türk Diasporasina özgü edebiyat alaninda yeni açilimlari tesvik etmek ve bu alanindaki yetenekleri kesfetmek için düzenledigi "YTB Türkçe Ödülleri Yunus Emre Özel" yarismasi 30 Haziran 2021’de sona erecek.

Yurt disinda yasayan Türk vatandaslarini Türkçe yazmaya tesvik ederek Türk Diaspora edebiyatina yeni yetenekler kazandirmak ve yayin dünyasi ile bulusturmak için düzenlenen “YTB Türkçe Ödülleri”ne basvurulari devam ediyor. Vefatinin 700. yili olmasi münasebetiyle eserlerinde insan sevgisi, hosgörü, kardeslik ve baris kavramlarini en duru Türkçeyle anlatarak dil, din ve irk ayrimi yapmaksizin tüm insanliga seslenen Yunus Emre’ye ithaf ettigimiz yarismaya "2021 Türkçe Ödülleri Yunus Emre Özel" ismiyle ilana çikildi.

YTB Türkçe Ödülleri yarismasi öykü, siir, deneme ve kitap destegi olmak üzere 4 ayri kategori altinda düzenlenecek ve her kategori için ayri bir seçici kurul olusturulacaktir. Seçici kurulun esas alacagi degerlendirme kriterleri arasinda; Türkçenin dogru ve etkili kullanimi, dil bilgisi ve imla kurallarina uygunluk, basvuru yapilan kategorinin seklî ve teknik özelliklerine asgarî düzeyde uygunluk, özgünlük ile üslup olacaktir. Ayrica yarismada yer alacak eserin, Türk Diaspora edebiyat üretimini artirmasi, zenginlestirmesi ve bu türe yönelik yeni açilimlar kazandirmasi da degerlendirme açisindan önem tasimaktadir. Öykü, siir ve deneme kategorisinde dereceye giren adaylara, birincilik ödülü olarak 20 bin TL, ikincilik ödülü olarak 15 bin TL, üçüncülük ödülü olarak ise 10.000 TL verilecektir. Bunun yaninda ise seçilen bir esere 10 bin TL Yunus Emre Özel ödülü verilebilecektir. Kitap destegi kategorisinde ise ilk 5’e giren eser sahiplerine telif ve basim destegi olarak 20 bin TL’ye kadar destek saglanacaktir.

Bununla birlikte tüm kategorilerde ilk 10’a giren yarismacilara YTB Türk Edebiyati Kitap Seti hediye edilecek olup YTB Yazarlik Akademisi Programina ücretsiz olarak katilma imkâni sunulacaktir. Kitap seti hediyesi, kazananlara YTB Türkçe Ödülleri Ödül Gecesi ya da Yazarlik Akademisi programi akabinde takdim edilecektir.

Yarismaya katilmak isteyen vatandaslarimiz eserlerini istenilen belgelerle birlikte YTB tarafindan ilan edilen basvuru süreleri içerisinde elektronik posta yoluyla ([email protected]) iletmeleri gerekiyor. Yarismaya basvurmak için gerekli olan basvuru formu, özgeçmis sablonu ve sartname www.ytb.gov.tr adresindeki YTB Türkçe Ödülleri ilan sayfasindan indirilebilecektir. Basvuru süreci içerisinde gönderilmeyen eserler yarismaya kabul edilmeyecektir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile