Yücel Açiklamasi 'Dünya Devletlerini Tehdit Eden Riskler Arasinda Dezenformasyon Ilk Siralarda Geliyor'

Yücel Açiklamasi 'Dünya Devletlerini Tehdit Eden Riskler Arasinda Dezenformasyon Ilk Siralarda Geliyor'

Samsun’da, "Dezenformasyonla Mücadele Için Kurumlar Arasi Isbirligi Protokolü" imza töreninde konusan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmani Ümmühan Yücel, dünya devletlerini tehdit eden risk faktörleri arasinda dezenformasyonun ilk siralarda yer aldigini söyledi.

Dezenformasyonla mücadele egitimleri kapsaminda Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Samsun Bölge Müdürlügü, Samsun Valiligi, Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Samsun Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Valilik toplanti salonunda yapilan imza töreninde konusan Samsun Valisi Orhan Tavli, “Kurumlarimizla Dezenformasyonla Mücadele Için Kurumlar Arasi Isbirligi Protokolü’nün Samsunumuza hayirli olmasini diliyoruz. Yalan haber, bilgi güvenligi kavramina yeni bir boyut kazandirmistir. Dezenformasyona karsi daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan gençlerin farkli ögrenme yöntemlerini bir arada kullanarak bilgilendirmek ve toplumun genelinde nasil daha sorumlu medya okuyucusu ve sosyal medya kullanicisi olunacagi konusunda farkindalik uyandirmak, dijital mecrada dezenformasyonla mücadele etmek için imzaladigimiz is birligi protokolünün genel amacidir. Hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Dünya devletlerini tehdit eden riskler arasinda dezenformasyon ilk siralarda geliyor”

Yalan haber ve bilgi akisinin dünyadaki en büyük sorunlarin basinda geldigine deginen Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmani Ümmühan Yücel, "Bizim merkezimiz Agustos 2022 yilinda kurulmus, çiçegi burnunda henüz 2 yilini bile doldurmamis bir merkez. Ancak dezenformasyonla mücadele, ulusal ve uluslararasi boyutta mücadele edilmesi gereken çok kiymetli, çok tehlikeli de bir alan oldu. Çünkü yapilan risk analizlerinde, dünya devletlerini tehdit eden riskler siralamasinda ilk siralarda artik ’dezenformasyon’ geliyor. Bir bilginin yanlisligini ortaya koymus olsak bile onun yanlisliginin etkisinin hala devam ettigini görüyoruz. Yapilan arastirmalar sunu gösteriyor ki, yanlis bilginin yayilma hizi dogru bilginin yayilma hizindan kat ve kat daha fazla. Böylesi bir ortamda elbette hem ulusal düzeyde hem uluslararasi düzeyde ancak kurumlar arasi is birligiyle, topyekun bir mücadeleyle bu tehlike karsisinda bir basari saglanabilir. Bu anlamda kurumlarimizla yapmis oldugumuz bu isbirligi protokollerinin bizim için çok kiymetli oldugunu ifade etmek isterim” diye konustu.

Imzalanan protokol ile birlikte is birligi yapilan kurumlardaki gönüllü egiticilere dezenformasyonla mücadele merkezi uzmanlarinca egitici egitimleri verilecek. Bu egitimleri basari ile tamamlayan gönüllü egiticiler de egitim kurumlari basta olmak üzere çesitli kurum ve kuruluslarda dezenformasyonla mücadele farkindalik egitimlerini verecek.

Protokolü imzalayan Samsun Valisi Orhan Tavli, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Samsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayranci, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, Samsun Il Milli Egitim Müdürü Murat Agar ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci, protokolün hayirli ugurlu olmasini diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile