Yük Treninin Geçişi Sırasındaki Patlama Ardından Operasyon Başlatıldı

Yük Treninin Geçişi Sırasındaki Patlama Ardından Operasyon Başlatıldı

Muş’ta Tatvan-Elazığ seferini yapan yük treninin geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.


Muş Valisi Ali Çınar, İl Jandarma Komutanlığı’nca bölgede operasyon başlatıldığını söyledi. Vali Çınar tarafından konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “11 Eylül günü Tatvan’dan hareket ederek Bingöl-Elazığ istikametine giden ticari yük treni, Muş ili Yamaç Köyü sınırlarında geçmekteyken, saat 13.00 sularında muhtemelen bölücü terör örgütü mensupları tarafından demiryoluna yerleştirilen patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu 57 vagonu bulanan tren katarının 18-19- ve 20. vagonları isabet almış ve raydan çıkarak devrilmiştir. 6 vagon ise raydan çıkmış, ancak devrilmemiştir. Olayda herhangi bir ölü ve yaralı şahsın olmadığı tespit edilmiştir. Meydana gelen olay 13.00 sularında 156 Jandarma İmdat telefonuna yapılan ihbarla bildirilmiştir. Muş İl Jandarma Komutanlığı’nca olay yerine hem karadan hem de havadan intikal edilerek tedbirler alınmıştır. Ayrıca, olayla ilgili adli makamlara bilgi verilmiştir.”
Vali Çınar, Muş Valiliği koordinesinde, Muş İl Jandarma Komutanlığı ve Devlet Demiryolları idaresi ekipleri ile birlikte yoldan çıkan ve devrilen vagonları kurtarma ve demiryolunu kullanıma açma çalışması başlatıldığını dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile