Yüksek Lisans Öğrencilerinden Vali Al'a Ziyaret

Yüksek Lisans Öğrencilerinden Vali Al'a Ziyaret

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) bir grup Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) üyeleriyle birlikte Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret etti.

İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özhan Ertekin başkanlığındaki 6 kişilik yüksek lisans öğrenci grubu, 2010 - 11 öğretim dönemi Bölgesel Planlama Stüdyosu kapsamında TRA 1 Bölgesinde (Erzurum â€" Erzincan - Bayburt) çalışma yapmak için Bayburt'a geldi. KUDAKA Araştırma ve Planlama Birim Başkanı Ahmet Baş ve Bayburt Yatırım Destek Ofisi'nden koordinatör Hasan İskender'le birlikte Vali Al'ı makamında ziyaret eden İTÜ heyeti, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yapılacak çalışmayla kente ve bölgeye katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Özhan Ertekin, elde edilecek bilgi ve bunun yorumlanmasının kalkınma hedefine katkı sağlamasını amaçladıklarını söyledi.
Valilikteki ziyaretin ardından Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonuna geçen grup, burada Bayburt Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Dernekler İl Müdürlüğü ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinden kentteki tarım, sanayi, turizm, çevre, kurumsal kapasite ve yatırım ve teşvikler hakkında bilgi aldı.
Ziyaretlerini tamamlayan grup, Erzurum ve Erzincan illeri yetkililerinden de alacakları bilgilerle Yüksek lisans kapsamında TRA1 Bölgesi için yapacakları çalışmalara başlatacaklarını söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile