Yükseköğretim ve Bilim Dergisi’nin Özel Sayısı Yayınlandı

Yükseköğretim ve Bilim Dergisi’nin Özel Sayısı Yayınlandı

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) resmî yayın organlarından olan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi, “Türkiye’de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması” konulu özel sayısı ile okuyucularıyla buluştu.

BEÜ’den yapılan yazılı açıklamada, “DOAJ, Index Copernicus, EBSCO, NewJour, Google Akademik ve Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS Index) tarafından dizinlenmekte olan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi, yılda üç sayı olarak Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında düzenli olarak yayımlanıyor. İlk sayısı Nisan 2011’de yayımlanan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi, Yeni Yükseköğretim Yasası çalışmaları tüm hızıyla devam ederken yükseköğretimin yeniden yapılandırılmasını konu alan ilk özel sayısını okuyucularıyla paylaştı. Türkiye Yükseköğretimi üzerine makalelerin yer aldığı özel sayıya, Bülent BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergünder’in yanı sıra Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Mehmet Yavuz birer çalışma ile katkı verdi.

Türkiye’de yükseköğretimin yeniden yapılandırılması konusunda yürütülen çalışmaların önemli merkezlerinden biri durumuna gelen BEÜ Yükseköğretim ve Bilim Dergisi’nin özel sayısıyla konu üzerinde uzmanların görüşlerinden faydalanarak kapsamlı bir bakış açısının oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, editörlüğünü de yaptığı Yükseköğretim ve Bilim Dergisi Özel Sayısının sunuş bölümünde görüşlerini “İlk defa üzerinde ciddi bir toplumsal mutabakatın olduğu ve sivil bir inisiyatifle başlatılan bu sürecin sorumluluğu tüm kesimler için ağırdır. Bu süreç basit, düzeyi düşük ve sürece katkıda bulunmayacak çekişmelerle heba edilmemelidir. Yükseköğretim yasa taslağının bir taraftan mevcut sorunlara çözüm olup olmadığı veya yeni sorun alanları yaratıp yaratmadığı, diğer taraftan da yükseköğretim alanında uluslararası değişimleri göz önüne alıp almadığı ve yükseköğretim kurumlarının ve ülkemizin uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığı ayrıntılı bir şekilde ve aklıselim ile tartışılmalıdır. “ şeklinde ifade ederken, bu özel sayının ardından doğrudan taslakla ilgili bir özel sayı çıkarmayı planladıkları bilgisini Derginin okuyucuları ile paylaşıyor” denildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile