Yüksekögretimde Yenilikçilik Konferansi, Anadolu Üniversitesi Ev Sahipliginde Yapildi

Yüksekögretimde Yenilikçilik Konferansi, Anadolu Üniversitesi Ev Sahipliginde Yapildi

Anadolu Üniversitesi, Avrupa Uzaktan Ögretim Üniversiteleri Birligi’nin “Yüksekögretimde Yenilikçilik Konferansi”na ev sahipligi yapti. Konferansin ardindan konusan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Genç nesil, daha esnek ögrenme ortamlarina, daha esnek materyallere alisti. O yüzden örgün egitimler açik ögretim veren üniversitelere dogru yaklasti. Bu da egitimin niteligini artirmak anlaminda katki oldu” dedi.

Avrupa’nin önde gelen çevrimiçi, açik ve uzaktan egitim veren üniversitelerini bir araya getiren Avrupa Uzaktan Ögretim Üniversiteleri Birligi’nin Yüksekögretimde Yenilikçilik Konferansi (I-HE 2023) Anadolu Üniversitesi ev sahipliginde düzenlendi.

Istanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Merkezi’nde yapilan konferans, Avrupa’nin birçok ülkesinden gelen arastirmacilarin ve akademisyenlerin katilimiyla gerçeklestirildi.

“I-HE 2023” konferansinda birçok paralel oturum ve atölye çalismalari yer aldi. Açik ve uzaktan egitim alaninda Avrupa’nin en önemli konferanslarindan olan I-HE 2023’ün kapanis programinda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Micro-credentials, short programmes, scalability” baslikli bir sunus gerçeklestirdi. Erdal, konferansin ardindan açiklamalarda bulundu.

“Iki büyük kongreyi bir araya getirmek bizim için bir onur oldu”

Konferansin ardindan açiklama yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Konferans hakikaten güzel geçti. Bu hafta Avrupa Açik Üniversiteler Birligi’nin kongresini yaptik. Geçen hafta da Asya Açik Üniversiteler Birligi’nin kongresini yapmistik. Anadolu Üniversitesi açik ögretimde 41 yillik bir geçmise sahip. Dolayisiyla bu iki büyük kongreyi bir araya getirmek bizim için bir onur oldu. Bu hafta da Avrupa üniversiteleriyle toplantimizi yaptik. Paralel oturumlarda açik ögretimle ilgili birçok bilgiyi paylasmak, üniversitelerin deneyimini birbirinden duyma imkanina sahip olduk. Birbirinden degerli bu alanda uzman hocalari davet ettik. Onlari dinledik. Katilimcilarimiz onlardan birçok sey ögrendi. Bu tür konferanslar, hem üniversitelerin birbirinden ögrenme süreçlerini, hem teknolojileri duyma ve adaptasyon süreçlerini hizlandiriyor” dedi.



“Örgün egitimler açik ögretim veren üniversitelere dogru yaklasti”

Uzaktan egitim vermenin örgün egitime göre daha zor oldugunu ifade eden Erdal, “Ögrenciye kendi kendine ögrenme aliskanligini vermeniz gerekiyor. Hocanin ya da bir danismanin olmadigi yerde bir ögrenci kendi kendine, örgün kampüste elde etmek istedigi yetkinligin tamamini elde etsin. O yüzden kovidin pozitif tarafi bu oldu. Bütün örgün egitimdeki üniversitelerimizde daha fazla dijital materyal kullanmaya dogru yönlendiler. Ona göre alt yapilarini hazirladilar. Dünya da buraya gidiyordu. Bir musibet bizi giderek daha fazla kisiyi hitap eden, daha fazla kapsayici, genç nesli daha çok kusatan bir duruma getirdi. Genç nesil, daha esnek ögrenme ortamlarina, daha esnek materyallere alisti. O yüzden örgün egitimler açik ögretim veren üniversitelere dogru yaklasti. Bu da egitimin niteligi artirmak anlaminda katki oldu” diye konustu.



“Artik ögrenmenin önünde hiçbir engel yok”

Bu kongrelerin açik ögretim üniversiteleri için güzel platformlar oldugunu söyleyen Erdal, “Bilgilerin degisimi, teknolojinin farkindaligi anlaminda. Bilgide sinir yok. Açik ögretim üniversiteleri de bunu ortaya koyuyor. Günümüzde okur-yazarlik, okuma yazma bilmekle degil, ögrenememekle ilgili bir sorun. Dolayisiyla, artik ögrenmenin önünde hiçbir engel yok. Yeter ki insanlar ögrenmek istesinler” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile