Yüksekova'da 75 Ögrenci Deneyap Sinavina Katildi

Yüksekova'da 75 Ögrenci Deneyap Sinavina Katildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 75 ögrenci deneyap teknoloji atölyelerinde egitim görmek için uygulama sinavinda ter döktü.

Deneyap Türkiye Ögrenci Seçme Sinavinin birinci asamasi olan e-sinavi ve çevrimiçi egitim ve görev tamamlama adimlarini geçen ögrenciler, gençlik merkezinin spor salonunda yapilan uygulama sinavina katildi.

Ortaokul ve lise düzeyinde uygulama sinavina katilan ögrenciler, 90 dakika süre zarfinda uzay kesif kapsülü tasarlayarak astronotlarin su yüzeyine güvenle indirilmesi konularinda sinava tabi tutuldu.

Yapilan sinavda basarili olan ögrencilerin 36 ay boyunca deneyap teknoloji atölyelerinde egitim göreceklerini belirten Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Ilhan Yilmaz, “Ögrencilerimiz gittikçe teknolojiye ve bilime dayali mesleklerde kendi hayatlarina yön vermeye çalisiyor. Bizlerde ögrencilerimizin hayallerini gerçeklestirmeleri için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalisiyoruz. Bu sinavi basariyla bitiren ögrencilerimiz 36 ay boyunca deneyap teknoloji atölyesinde egitim görecek. Desteklerinden dolayi Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak’a, Hakkari Valisi Ali Çelik’e, Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit’e ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim’a sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile