Yüksekova'da Devrim Gibi Ameliyat Açiklamasi Ilk Defa Parmak Rekonstrüksiyonu Yapildi

Yüksekova'da Devrim Gibi Ameliyat Açiklamasi Ilk Defa Parmak Rekonstrüksiyonu Yapildi

Hakkâri’nin Yüksekova Devlet Hastanesinde görev yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Emrah Köksal tarafindan bir ilke imza atilarak, ilk defa parmak rekonstrüksiyon ameliyati yapildi.

Hakkari il merkezi ve ilçelerinde sagliga yapilan yatirimlar ve alaninda uzman hekimlerin atanmasiyla yerinde basarili ameliyatlar yapilmaya baslandi. Yüksekova Devlet Hastanesinde 2 ay önce göreve baslayan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Emrah Köksal, ilçede daha önce hiç yapilmayan ameliyatlari yapmaya basladi.

Bir hafta içerisinde iki basarali ameliyat gerçeklestiren Dr. Köksal, ilk olarak yolda düsmemek için çöp konteynerine tutundugu esnada sol serçe parmagi kopan Zekeriya Gümüsgöz’ün parmagini dikti. 2 gün önce de geçirdigi is kazasi sonucu parmagi ezilen Mehmet Tahir Dikçe isimli isçiye müdahale eden Dr. Köksal, parmagi geçici olarak paketleme yöntemiyle karin bölgesine yerlestirdi.

"Hastamizin kopmus parmagini diktik"

Zekeriya Gümüsgöz isimli hastasinin operasyon sürecini anlatan Köksal, daha önce bölgede hiç yapilmayan parmak rekonstrüksiyon ameliyati yaptigini belirterek, "Parmak rekonstrüksiyon ameliyati birçok merkezde yapilamayan bir ameliyattir. 6 saat süren zorlu bir ameliyat oldu. Hastamizin tamamen kopmus olan parmagini diktik. Bu ameliyat bölgede ilk defa gerçeklesiyor. Tabii hastanemizde mikroskop oldugu için bunu yapabildik" dedi.



"Parmagini kurtarmak için karnina gömmeyi tercih ettik"

2 gün önce de Mehmet Tahir Dikçe adli hastanin kopan parmagini paketleme yöntemiyle karin bölgesine yerlestirildigini ifade eden Dr. Köksal, “Hasta bize geldiginde 4’üncü parmaginin yumusak dokusu dedigimiz kismi tamamen kopmus vaziyetteydi. Kemik açiktaydi, kemigin etrafini örtecek herhangi bir doku olmadigi için mecburen parmaginin kisaltilmasi veya yeni bir doku ile kaplanmasi gerekiyordu. Hastamiz özellikle parmaginin kisaltilmasini istemedi. Biz de parmagini kurtarmak için karnina gömmeyi tercih ettik. Dokuyla bütünlesen parmagini 3 hafta sonra karnindan çikartacagiz. Parmaginin durumuna göre uygun tedaviye devam edecegiz. Her iki hasta da tedavi sayesinde kisa süre içinde parmaklarini rahatlikla kullanmaya baslayacaklar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile