Yüksekova'da Mayis Ayi Kis Mevsimini Aratmiyor

Yüksekova'da Mayis Ayi Kis Mevsimini Aratmiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son günlerde yogun yagislarla beraber etkili olan soguk hava kis mevsimini aratmazken, evlerde kaloriferler yeniden yakilmaya baslandi.

Yüksekova’da son bir haftadir saganak yagis ve yüksek kesimlerde kar yagisi etkisini sürdürüyor. Ilçede saganak yagisla beraber hava sicakliklari da hissedilir derecede düserken, vatandaslar evlerde yeniden kaloriferlerini yaktilar.

“Bahar geldi derken, kis yeniden geldi memlekete”

Soguk havalarin etkisiyle binanin kaloriferlerini yakmaya basladigini belirten bina görevlisi Engin Karagöz, “Malum mayis ayindayiz ama ne yazik ki saganak yagis ve soguk havalar etkisini sürdürüyor. Bizde sicak havalari beklerken yine kisi aratmayan soguklar var. Biz de yeniden kalorifer yakmaya basladik. Insallah kisa sürer bu soguk havalar” dedi.



“Montlarimizi giyerek disariya çiktik”

Montlarini giyerek disarida oynamak için çiktiklarini belirten Berkay Dagüstü isimli çocuk ise, “Bizde dedik bahar geldik sevindik ama yine soguk havalara denk geldik. Oynamak için arkadaslarla montlarimizi giyerek çiktik. Inan su an hava çok soguk ve bir de yagmur var. Çok etkili oluyor. Evlerin bacalari su an tütüyor gördügünüz gibi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile