Yüksekova'da Sel Felaketi Açiklamasi 500 Koyun Sele Kapildi, Telef Oldu Ve Kayboldu

Yüksekova'da Sel Felaketi Açiklamasi 500 Koyun Sele Kapildi, Telef Oldu Ve Kayboldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öglen saatlerinde etkili olan yagislar sele neden olunca, 500 koyun sele kapilip telef oldu ve kayboldu.



Edinilen bilgilere göre olay, ilçeye 15 kilometre uzaklikta bulunan Kisikli Mor Yaylasi’nda meydana geldi. Sabah saatlerinde koyun sagmaya giden Berivanlar, öglen saatlerinde aniden bastiran yagislara karsi hazirliksiz yakalanmasi üzerine 6 bine yakin sürünün içerisinde bulunan yaklasik 500 koyun sele kapilmasiyla berivanlar (süt sagan kadin) zor anlar yasadi. Vatandaslar su çamur demeden koyunlarini su kanallarinda aradi. Sele kapilan koyunlari kurtarmak için giden 3 berivan yaralandi. Yogun yagislardan dolayi yollarin bozulmasiyla ve yetersiz kalan köy halki Il Özel Idare ekiplerine haber verdi. Yapilan çalismalar sonucu, yollar açilirken telef olan ve kaybolan yaklasik 500 koyundan 50’si kesildi.

Tüm köy halki kaybolan koyunlarin aramasina çikarken, jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Itfaiye ekipleri de yasanacak olumsuz bir durum için de bölgede hazir bekledi. Felaketi yasadiklarini ifade eden Esref Kiratli, "Saat 14.00 gibi olay meydana geldi. Yogun bir yagis sonucu heyelan ve sel olusmasiyla 500’e yakin koyun telef oldu ve kayboldu. Yayladan köye kadar sel her seyi kendisiyle getirdi. Suan koyunlarimizin yarisi kaybolmus durumda. Biz koyunlarimizin yarisini tas, toprak altinda oldugu düsünüyoruz. Kurtardigimiz kadar kurtardik gerisi görülmüyor’’ dedi.



500 koyunu telef oldugunu ifade eden Eyüp Avci, "Koyunlarini kurtarmak isteyen 3 berivanimiz yaralandi. Yaralanan berivanlarimizi hastaneye kaldirdik. Toplam 6 bin koyun buradaymis ve içlerinde toplam 500 koyun sele kapilarak telef oldu ve kayboldu. Burada hemen her yerde her tarafinda koyunlarimiz kaybolmus sekilde biz de ariyoruz ve sagolsun ekipler de burada yardim ediyorlar’’ ifadelerini kullandi.

Köy halki olarak felaketinin esiginden döndüklerini ifade eden köy muhtari Ikram Mihçi, "Öglen saatlerinde olusan selden dolayi çok zararimiz olmus. 500 tane koyunumuz suan telef ve kaybolmus durumda. Tüm köy halki olarak seferber olduk. Bende bizim Il Özel Idaresine haber verdim. Onlarda çalismalarini sürdürüyor. Biz devletimizden yardim bekliyoruz. Zararimiz çok. Yaralilarimizda oldu tabi ki suan hastanedeler.’’ seklinde konustu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile