Yüksekova'daki 20 Noktaya Kus Evi Birakildi

Yüksekova'daki 20 Noktaya Kus Evi Birakildi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde çalisan usta ögreticiler ve kursiyerler tarafindan 20 noktaya 20 kus evi birakildi.

Kis mevsiminde kuslarin üsümemesi ve yiyecek sikintisi yasamamalari için Yüksekova Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünde görev yapan usta ögreticiler ve kursiyerler tarafindan kus evleri üretildi. Üretilen kus evleri, 20 okulun bahçesindeki agaçlara tek tek yerlestirildi. Yüksekova Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekiplerinin de destegiyle yuvalari agaçlara yerlestirdiklerini ifade eden Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, “Kis mevsiminde yiyecek sikintisi yasayan ve üsüyen kuslara yönelik Çocuk Bakim Elemani Usta Ögreticimiz Müminat Karagöz ve kursiyerleri tarafindan bir çalisma yapildi. ‘Kuslar Üsümesin Diye!’ baslatilan farkindalik etkinligi çerçevesinde 20 kus evini bugün dogayla bulusturduk. Yaptigimiz kus yuvalarini okul bahçelerindeki agaçlara astik. Bu alanlarda ögrencilerimizin kus yuvalarini gördükçe merak duygularini uyandirip, ayni zamanda biyolojik çesitlilik konusundaki bilgilerini arttirmakti amacimiz” dedi.

Usta ögretici Müminat Karagöz ise atik malzemelerden kus yuvalari yaptiklarini belirterek, “Amacimiz farkindalik göstermek ve kuslari soguktan kurumakti. Bunu da Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde yaptik. Sükürler olsun su an 20 noktaya kus yuvalarimizi biraktik. Bize bu imkanlari saglayan Müdürümüz Kenan Canan’a tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile