Yüksekova Koleji'nde minikler İngilizceyi merdivenlerde öğreniyor

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde eğitim veren Özel Yüksekova Koleji'nin öğrencileri, İngilizcelerini merdivenler üzerine yazılan İngilizce cümlelerle p

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde eğitim veren Özel Yüksekova Koleji'nin öğrencileri, İngilizcelerini merdivenler üzerine yazılan İngilizce cümlelerle pekiştiriyor.

Okulun her merdiven basamağının diyek yüzünde kısa İngilizce cümleler ve Türkçeleri yer alıyor. Merdivenleri çıkan öğrenciler her basamakta farklı bir İngilizce cümle ile karşılaşıyor. Yüksekova Koleji Müdürü Veli Kalender yaptığı açıklamada, "Okulumuzda öğrencilerimize verdiğimiz eğitimi, hayatlarının her alanına taşıyarak kalıcı olmasını sağlıyoruz. Merdivenlere yazdığımız İngilizce dersi cümleleri öğrencilerimize ilginç ve dikkat çekici geliyor. Böylece öğrenmeleri daha kolaylaşıyor." dedi. Kalender, eğitimde kalıcılığı sağlamak, özellikle farklı bir dil öğretirken çocuklar üzerinde daha kalıcı olması için bütün yöntemleri denediklerini söyledi. Özellikle günlük konuşma metinlerini ingilizce ve Türkçe olarak merdiven basamaklarına yazdıklarını anlatan Kalender, "Öğrencilerimiz her basamığı çıktıklarında günlük konuşma metinleri okuyup daha güzel kavrıyor. Şu an okulumuzda yabancı dil dersi veren öğretmenimiz 5 dil biliyor. 4 yıl Rusya'da görev yaptığından dolayı tecrübeli. Yeni bir dili en kolay şekilde öğrenme yöntemlerini uyguluyor. Öğrencilerimiz hem görerek hem de eğlenerek yabancı dil öğrenmiş oluyor." diye sözlerini tamamladı.

Okulun İngilizce öğretmeni Halis Sevim ise yaptığı açıklamada, "Ben Rusya'da 4 yıl kaldım. İngilizce ve Rusça konusunda edindiğim bütün tecrübelerimi öğrencilerime daha kolay ve güzel bir İngilizce öğretmek için harcıyorum. Özellikle yabancı dil öğrenme konusundaki önyargıların kırılması için, 'İngilizce zordur, öğrenilemez' kalıplarını kırmak için öğrencilerime ilginç yöntemlerle İngilizce öğretiyorum. Merdiven basamaklarına yazdığımız İngilizce cümleleri okuyan öğrenciler böylece öğrendiklerini pekiştiriyor. Öğrendikleri daha kalıcı oluyor." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile