Yüksekova Kurdi Der Şubesi Tarafından 105 Kursiyere Sertifika Verildi

Yüksekova Kurdi Der Şubesi Tarafından 105 Kursiyere Sertifika Verildi

Hakkari`nin Yüksekova ilçesi KURDİ-DER Şubesi tarafından 2011 yılında Kürtçe kursunu başarıyla bitiren 105 kişiye sertifika verildi.

Yüksekova`da bulunan bir kafede yapılan sertifika töreninde aralarında avukatlar ve gazetecilerin de bulunduğu 105 kişiye sertifika verildi. Sertifika törenine Yüksekova BDP ilçe başkanı Rüstem Demir, TZP KURDİ koordinasyonunda Besim Baykal, MEYADER, Hakkari barosu, Gever kültür sanat derneği, Barış anneleri, Yüksekova eski belediye başkanı Ruken Yetişkin, Eğitimsen, Kent meclisi, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sertifika töreninde ilk konuşmayı yapan Yüksekova KURDİ DER Şube Başkanı EvliyaAlkan, ana dilini bilmeyen hiçbir halkın gelişemeyeceğini söyleyerek, "Ahmet Kaya Kürtçe şarkı söylemek istediği için linç girişimi yaşadı ve bu ülkeden sürgüne giderek yaşamını yitirdi. Bu nedenle hiç bir halk anadilini öğrenmeden gelişemeyeceği için, bugün verilen sertifikalı arkadaşları Kürt dili emekçileri olarak görüyoruz. Bu emekçiler Kürt dilini geliştireceklerdir" dedi.

Daha sonra söz alan TZP KURDİ koordinasyonundan Besim Baykal konuşmasına Kazan vadisinde öldürülen 36 PKK`lıyı anarak başladı. Baykal, "10 bin yıllık Kürt tarihinde yaşanan ölümler ile yapılan asimilasyon gittikçe artmıştır. Bir yandan ölümler devam ederken diğer yandan Kürt`lere yönelik gözaltılar ve tutuklamalar Kürtlere olan tahammülsüzlüktür. Ancak Kürt halkı artık çocuklarını Türkçe yerine Kürtçe büyütmeli, Kürtçe düşünerek Türkçe konuşmamalı, Türkçe düşünerek Kürtçe konuşmamalıdır. Kürtler artıkKürtçe düşünecek Kürtçe konuşacaktır. Bu nedenle Annelerimiz birer mamosta olacak, her ev, köy, mahalle birer okul olacaktır. Esnaflarımız da günlük yaşamını ve ticareti artı Kürtçede ısrar etmelidir" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları verilerek tebrik edildiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile