Yüksekova'nin Dördüzleri Kumbaralarini Depremzedelere Bagisladi

Yüksekova'nin Dördüzleri Kumbaralarini Depremzedelere Bagisladi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan dördüz kardesler, anne ve babalarinin vasitasiyla kumbaralarinda biriktirdikleri paralarini depremzedelere bagisladilar.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan 7.7’lik deprem Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazig’i vurmasiyla on binlerce kisi hayatini kaybederken, tüm Türkiye’yi yasa bogdu. 11 ilin hasar görmesiyle tüm Türkiye’de depremzedelere yardim seferberligi yapmaya basladi.

Yüksekova ilçesinde yasayan Nurten ve Nurettin Bartin çiftin 3 yasindaki Ümeyir, Talha, Zanyar ve Eflin olan dördüzleri, televizyonda bir çocugun kumbarasini depremzedelere bagisladiklarini görünce, kendi kumbaralarini anne ve babalarina getirerek ayni sekilde verilmesini isaret ettiler. Anne Nurten ve Baba Nurettin Bartin, çocuklarinin duygu dolu hareketlerinden sonra kumbaralarini depremzedelere ulastirmak için AFAD ekiplerine teslim edeceklerini belirttiler.

Çocuklarinin güzel bir hareket yaptiklarini belirten baba Nurettin Bartin, "Depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralilara acil sifalar diliyorum. Dördüzlerim televizyonda bir çocugun kumbaralarini bagislarken görmüsler ve kumbaralarini bana getirdiler. Biz de bu kumbarayi depremzedelere göndermek için AFAD’a teslim edecegiz insallah. Allah simdiden kabul etsin’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile