Yüksekova'nin Karli Daglarinda 10 Kilometrelik Yürüyüs Gerçeklestirdiler

Yüksekova'nin Karli Daglarinda 10 Kilometrelik Yürüyüs Gerçeklestirdiler

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi üyeleri, ilçenin yaz-kis güzelliklerine dikkat çekmek için karli daglarda 10 kilometrelik yürüyüs gerçeklestirdi.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi üyesi 10 kisilik grup, ilçenin etrafini saran karli daglari gezdi. Dernek üyeleri her hafta oldugu gibi bu hafta da bölgenin kis güzelliklerini tanitmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde bir araya gelen 10 kisilik dernek üyesinin rotasi ilçenin Güçlü köyünün arkasinda bulunan karli daglar oldu. Özellikle yaz boyunca ilçenin tanitimina katki sunan dernek, bu sefer ilçenin kis güzelliklerine dikkat çekmek için 10 kilometre yürüyüs yaptilar.

Bölgede güzel islere imza attiklarini belirten Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Derneginin Baskani Suat Öztekin, ’’Biz her hafta oldugu gibi bu haftada bölgemizi tanitmaya devam ediyoruz. Bu haftaki programimiz ilçenin Güçlü köyünün arkasinda bulunan daglar oldu. Bu yürüyüs aslinda zorlu geçti ama keyifliydi. Kar degince hakikaten zorluklar akla geliyor. Sabah saatlerinde 10 kisilik ekiple toplandik. Bu sefer araç kullanmadik. Direk Orman Mahallesin arkasinda çikan daglara yürüyüs yaptik. Biz bu yürüyüste bazen bele kadar karada gömülüyorduk ama yürüyüsümüze devam ettik. Keyifli bir durumdu, amacimiz bölgenin tanitimini yapmak. Biz sadece yaz aylarinda var demedik, kis aylarindan da var oldugumuzu dedik. Biz bu yürüyüste çig tehlikesini de göze alip devam ettik. Ama bizde bu çiglarin yasanamayacak noktalarda yürüyüsümüzü yaptik. Biz bu daglarda bulunan magarayi da ziyaret ettik. Orda kahvaltimizi da yaptik. Bu zorlu kis mevsiminde orada yabani hayvanlara da rast geldik. Biz onlari da unutmadik, her yere yiyecekte biraktik. Daha sonra biz bölgenin kis güzelliklerine dikkat çekmek için 10 kilometre yürüyüs gerçeklestirdik’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile