Yüksekova Polisinin Sanal Dolandiriciliga Karsi Uyarilari Devam Ediyor

Yüksekova Polisinin Sanal Dolandiriciliga Karsi Uyarilari Devam Ediyor

Hakkari’nin Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Büro Amirligi ekipleri, sanal dolandiricilik konusunda vatandaslari bilgilendirmeye devam ediyor.

Son dönemlerde sik sik sosyal medya platformlari üzerinde yapilan dolandiricilik nedeniyle Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Büro Amirligi ekipleri harekete geçti. Cengiz Topel ve Ipekyolu caddeleri üzerinde kurduklari stantta bilgilendirme ve ardinda is yerlerini, sokaklari ve parklari gezerek yasanan dolandiriciliga karsi vatandaslari uyaran polis ekipleri, brosür dagitip konu hakkinda bilgi vermeye devam ediyor.

Konuyla ilgili Yüksekova Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, bilisim teknolojilerinin gelismesiyle birlikte internet dolandiriciligi gibi yeni bir suç kavraminin ortaya çiktigi belirtilerek, “Dolandirici sahislar Facebook, Instagram, X gibi sosyal medyada açtiklari sahte hesaplar ile kendisini savci, asker, polis olarak tanitip gönderdikleri IBAN ya da link adreslerine para yollamanizi isteyerek dolandirmaktadir. Sizleri telefon ile arayarak kendileri polis, asker veya savci olarak tanitip, ‘adiniz ya da banka hesabiniz çesitli örgütlere karisti’ diyerek sizden para, altin isteyen sahislara inanmayin. Internet dolandiriciligi genellikle Instagram, X, Facebook, Twitch gibi sosyal medyalar üzerinden oldugu gibi bazi alisveris siteleri üzerinden sahte hesaplar açilarak internet sitelerinde olmayan araç ve esyaya dair sahte ilanlar verilerek dolandirmaya çalismaktadirlar. Piyasa fiyatinin çok çok altinda bir fiyatla satisa sunulan özellikle akilli telefon ve bazi elektronik esyalarla ile ilgili bu reklamlar tamamen dolandiricilik amaciyla yapilan reklamlardir. Bu tip sitelerden alisveris yapmayin. Alacaginiz ürünün piyasa degeriyle karsilastirmasini yapin. Magdur oldugunuz böylesi bir durum karsisinda derhal sikâyet için en yakin emniyet birimine ya da cumhuriyet bassavciligina müracaat ederek suç duyurusunda bulunalim" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile