Yüksekovali Kadinlar Depremzedeler Için Uyku Tulumu Dikiyor

Yüksekovali Kadinlar Depremzedeler Için Uyku Tulumu Dikiyor

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesindeki usta ögreticiler, Kahramanmaras’ta meydana gelen iki ayri depremden etkilenenler için uyku tulumu dikiyor.

Depremin yaralarini sarmak için tüm yurtta oldugu gibi Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde de herkes mücadele veriyor. Yüksekova Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü, depremzedeleri soguktan korumak için kis sartlarina dayanikli uyku tulumlari üreterek deprem bölgesine gönderiyor.

Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde görev yapan usta ögreticiler olarak büyük bir özveriyle çalisarak uyku tulumu ürettiklerini söyleyen Saynur Aker isimli usta ögretici, "Burada giyim üzerinde çalismalarimizi yapiyorduk. Malum deprem oldu, biz de bütün çalismalarimizi depreme yönelttik. Simdi depremzedeler için uyku tulumlarini dikiyoruz. Çok sayida da tulum yaptik. Bize bu destegi saglayan Müdürümüz Kenan Canan’a tesekkür ediyoruz" dedi.

Usta ögretici Müjgen Temel ise yillardir giyim üzerine çalistigini belirterek, "Depremzedeler için, onlara yardimimiz olsun diye uyku tulumlarini dikmeye basladik. Sükürler olsun çok sayida yaptik. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile