Yüksekovalilar Il Müjdesini Bekliyor

Yüksekovalilar Il Müjdesini Bekliyor

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan vatandaslar, ilçenin il statüsüne alinmasi için müjdeli haberi dört gözle bekliyor.

ORC Arastirma’nin Genel Müdürü Mehmet Pösteki’nin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasim büyük yanki uyandirdi. 2017 yilinda Yüksekova ile Cizre’nin il statüsüne alinacaginin konusulmasinin ardindan Pösteki’nin seçime kadar il olmasi beklenen ilçeler arasinda Yüksekova’yi da göstermesi ilçe halkini heyecanlandirdi. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salih Özdemir, 12 ilçenin il statüsüne alinacagi haberlerinin çiktigini belirterek, “Yüksekova zaten her gün büyüyen ve gelisen bir yer. Cografi konumu itibari ile iki ülkeye açiliyor. Bizim Yüksekova’ya büyük hizmetler geliyor. Insallah kisa zamanda organize sanayimizi açacagiz ve sinir kapimizi daha islevsel hale getirecegiz. Simdi Yüksekova’nin önünde hiçbir engel yok, artik tamamen il olmaya müsaittir. Biz de takipçisi olacagiz” dedi.

Yüksekova’nin artik il olma haberini dört gözle beklediklerini ifade eden Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç ise, “Yüksekova, il olmayi zaten hak ediyor. Çünkü potansiyel olarak büyüyen bir yer. Yüksekova 25 ilden daha büyük bir yer diyebiliriz. Çünkü havalimaniyla, gümrügüyle, turizmiyle her seyi hakkeden bir yerdir. Eger burasi il olursa en çok rahat nefes alan yer ise Semdinli ve Derecik ilçeleri olacaktir. Çünkü mesafe olarak yakiniz, her ihtiyaçlarini halledebilirler” ifadelerini kullandi.

Is adami Fahrettin Çagala da, Yüksekova’nin il statüsünü çoktan hak ettigini belirterek, “Yüksekova önceden zaten il olacakti, araya çok zaman girerek gündemden düstü. Burasi il olursa, issizlik seviyesi düser. Insallah güzel haberler gelecek. Artik il olmayi dört gözle bekliyoruz” seklinde konustu.

Is adami Ümit Isözü ise gelisen ve büyüyen bir Yüksekova oldugunu belirterek, “Artik ilçe degil, il olmayi istiyoruz. O haber yakindir, simdiden tesekkür ediyorum” dedi.

Mimar Firat Yalçin da, Yüksekova’nin il olmasi konusunda büyük adimlar atildigini ve atilmaya devam edildigini belirterek, “Yüksekova her konumda büyüyüp gelisiyor. Bu müjdeli haberi dört gözle bekliyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile