Yüksel'e Berlin Liyakat Nişanı Verildi

Almanya'da Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Emine Yüksel'e "Berlin Eyaleti Liyakat Nişanı" verdi.

Belediye Sarayı'nda düzenlenen törene, Wowereit'in yanı sıra aralarında Yüksel'in de bulunduğu Liyakat Nişanı'na layık görülen 14 kişi ile çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Wowereit, törendeki konuşmasında, gönüllü çalışmalar yaparak topluma katkı sağlayanlara 1987 yılından beri bu nişanın verildiğini belirterek, bu kişilerin aynı zamanda Berlin'deki birlikteliği desteklediklerini ve kentin dünyaya açık olmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Emine Yüksel'in de uzun zamandandır sağlık konusunda önlemler alınması için çalışmalar yaptığını vurgulayan Wowereit, özellikle Türk kökenli aileleri bilgilendirdiğini söyledi.

Yüksel'in, Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği başkanlığı yaptığına ve derneğin kurucu üyesi olduğuna işaret eden Wowereit, tabipler için sağlık alanında meslek içi eğitimler de düzenlediğini anlattı.

Dr. Yüksel de Berlin Eyaleti Liyakat Nişanı'na layık görülenler adına yaptığı konuşmada, burada ödüllendirilen kişilerin tüm kesimleri temsil ettiğini, Berlin'in aynası olduğunu dile getirdi. Nişana layık görülenlerin tutku ve coşkuyla Berlin'in hoşgörülü ve dünyaya açık olması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Yüksel, ''Berlin'de yaşayan farklı köken ve dinden insanlar fırsat ve zenginliktir'' dedi.

Wowereit'in 60| yaş gününü de kutlayan Yüksel, "İyi bir kahvenin 40 yıl hatırı var" diyerek Wowereit'a kahve fincanı takımı hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile