Ençkü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ay önce kahvaltı yaparken yumurtalardan hediyelik eşya üretebileceğini fark ettiğini söyledi.
Yumurtanın alt kısmından delik açarak içini boşalttığını, bir gün çamaşır suyunda beklettiğini anlatan Ençkü, kuruttuktan sonra da yumurtanın kabuğuna desenler çizdiğini, kabuğu matkapla delerek sanat eserine dönüştürdüğünü ifade etti.
Yaptığı hediyelik eşyaları Kazım Özalp Caddesi'ndeki standında ve internet üzerinden satışa sunduğunu kaydeden Ençkü, yılbaşında özel bir firmaya 40 ürün sattığını anlattı.
- Yapımı bir ile 10 saat arasında değişiyor
Atilla Ençkü, yumurta kabuğunun uzun yıllar kırılmadan durduğuna değinerek, "Yumurtanın işçiliği, desenine göre bazen bir saat bazen ise 10 saat sürüyor. Ufak bir hatada yumurta zayi oluyor. Yumurtanın aksilik yapmayacağı desenleri tercih ediyorum, çok kırılan desenleri bir daha yapmıyorum" dedi.
Yumurtaya, tuttuğu takımların ve sevgililerinin isimlerini yazdırmak için de sipariş verenler olduğunu aktaran Ençkü, "Bazı sevgililer de özel sipariş veriyor. Sanatı icra ederken hem keyif alıyorum hem de bütçeme ek gelir sağlıyorum. Yumurtayı gören herkes çok beğeniyor ama '20 lira' dediğimde insanlara pahalı geliyor" diye konuştu.
Yumurtayı Hediyelik Eşyaya Dönüştürüyor
Antalya'da yaşayan Atilla Ençkü, içini boşalttığı yumurtaları hediyelik eşyalara dönüştürüyor.