Yunak'ta Gezici Tarim Isçilerinin Çocuklari Okulla Bulusuyor

Yunak'ta Gezici Tarim Isçilerinin Çocuklari Okulla Bulusuyor

Konya’nin Yunak ilçesinde, mevsimlik tarim isçisi ailelerin egitim çagindaki çocuklarinin egitim sorunlarina çözüm arayislari devam ediyor.

Mevsimlik Gezici Tarim Isçiligi ile Mücadele Eylem Plani çerçevesinde Yunak Kaymakamligi’nca yürütülen çalismalarda kamu kurumlarinin amir ve müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve okul müdürleri ile toplanti gerçeklestirildi.

Toplantida alinan karar geregi, Yunak Ilçe Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde kurulan komisyon, ilçe genelinde yogunlasan mevsimlik tarim isçilerinin bulundugu yerleskeleri ziyaret etmeye basladi.

Mevsimlik tarim isçilerinin yogun bulundugu alanlari kurulan ekiple gezen Yunak Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Iscan, “Mevsimlik gezici tarim isçiliginden en çok etkilenen egitim çagindaki çocuklar. Bu çocuklarin belirlenmesi ve egitimlerinin aksamamasi için alinmasi gereken tedbirler çerçevesinde ilçemiz genelinde belirlenen alanlara yerlestirilen isçilerimiz, komisyon marifetiyle ziyaret ediliyor. Ilk gün 7 çocugumuzun okula erisimini sagladik. Haftada birkaç kez kurulan çadir yerleskelerini ziyaret edip, egitim çagindaki çocuklarimizi okulla bulusturacagiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile