Yunan Sahil Güvenlik Botundan Türk Balikçi Teknesine Tasli Taciz

Yunan Sahil Güvenlik Botundan Türk Balikçi Teknesine Tasli Taciz

Aydin’in Kusadasi ilçesi açiklarinda avlanan ve içerisinde 5 mürettebati bulunan Türk balikçi teknesi, Yunan sahil güvenlik botu tarafindan önce manevra yapilarak taciz edildi, ardindan tas ve plastik mermilerle saldiriya ugradi. Saldirida balikçi teknesinin camlari kirildi.

Iddiaya göre, olay, 3 gün önce Kusadasi açiklarinda, uluslararasi sulara yakin bir bölgede meydana geldi. Içerisinde 5 mürettebati ile avlanmak için açilan Türk balikçi teknesi, uluslararasi sulara yakin bir bölgede Yunan sahil güvenlik botu tarafindan taciz edildi. Balikçi teknesinin etrafinda manevra yapan ve olusturdugu dalga ile balikçi teknesine zor anlar yasatan Yunan botu, uzun süre tacizini sürdürdü. Bir süre sonra ise Yunan sahil güvenlik botundan, Türk balikçi teknesine plastik mermi ve tasli saldiri düzenlendi.

Saldiri sirasinda balikçi teknesinin camlari kirildi. Dakikalarca süren taciz, balikçi teknesinin Türk karasularina girmesiyle sona erdi.

Taciz ani saniye saniye kaydedildi

Yunan botunca gerçeklestirilen taciz ani, teknede bulunan İçelli bir balikçi tarafindan cep telefonu ile kaydedilerek sosyal medyada paylasildi. Paylasilan görüntülerde, Yunan botunun taciz ani, balikçi teknesine atilan taslar ve camlarin kirilmasina iliskin kayitlar yer aldi. Ayrica ayni bölgede daha önce yasanan Yunan tacizine iliskin görüntüler de İçelli balikçi tarafindan sosyal medyada paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile