Yunan-türk Ticaret Odası Başkanı Simeonidis Açıklaması

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis, "İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz" dedi.

Simeonidis, Genel Sekreter Alexiadis Kleovoulos ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasını (KTSO) ziyaret etti.
Simeonidis, ziyarette, iki ülke arasındaki dostluğu ve çeşitli sektörlerdeki ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi.

İki ülke arasında turizm, otelcilik, enerji, nakliye ve lojistik alanlarında işbirliği çalışmalarının artması gerektiğini belirten, Simeonidis, şöyle konuştu:
"Artık Yunanistan'da da Türkiye'den gelen yatırımcılar var. Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan ortak ticaret 3 milyara ulaştı. Hem bunu geliştirmek hem de Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası olarak yatırım yapmak istiyoruz. Bizim için bu yatırımların, büyüklüğü önemli değil. Bizim için önemli olan yatırım yapılmasıdır.
İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz. İnsanların anlayışı ve kültürü bize daha yakın olduğu için Trakya'yı seçtik. Amacımız ilişkileri geliştirmek, iş adamlarını bir araya getirmektir. Bu çalışmalarda sizleri de aramızda görmek, hep birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz."
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş da, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere önem verdiklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile