Yunanistan'da Oduna Talep Artti

Yunanistan’da Rusya’nin Avrupa’ya dogal gaz tedarikini kesmesi ve artan dogal gaz fiyatlari nedeniyle oduna talepte artis yasaniyor.

Yunanistan’da halk, Ukrayna savasi nedeniyle ekonomik yaptirim uygulanan Rusya’nin Avrupa’ya dogal gaz tedarikini kesmesi ve dogal gaz ile elektrik fiyatlarinin artmasiyla alternatif yollara yöneliyor. Atina’nin güneyindeki banliyö bölgesi Glyfada’da ücretsiz odun dagitimi için geçtigimiz yil baslatilan programa bu yil basvurular artti. Glyfada Belediyesi Sivil Koruma Dairesi Baskani Anna Kafka, “Simdiden 4 bin basvuru kabul edildi, basvurular devam ediyor. Program kis boyunca devam edecek" ifadelerini kullandi. Glyfada sakini Nikos Kafes ise, “Akaryakit fiyatlarindaki artis göz önüne alindiginda kis zor, çok zor” diyerek aldigi odunun en fazla 3 gün yetecegini, bu nedenle en zor günlere saklayacagini belirtti.

Kafes, “Yine çok soguk günlerde kullanilmak üzere en az 500 litre kalorifer yakiti alabilmek için diger masraflari da kismaya çalisacagiz” diye konustu.

Odun almaya gelen Fotini Labou da, “Buna ihtiyaci olan çok insan var. Iyi bir sey, devam etsin” dedi.

Mary ise, “Zor bir kis öncesinde gerçekten çok, çok olumlu bir sey” ifadesini kullandi.

Basvurusu onaylananlar, araçlarinin bagajina sigabilecekleri kadar odun alabiliyor.

Odun fiyatlari da artti

Attika Kati Yakit Tüccarlari Birligi (SESKA) Baskani Ioannis Sakellarakis ise yerel medyaya yaptigi açiklamada, bu yil yakacak odun fiyatlarinin geçtigimiz yila göre yüzde 30 daha fazla oldugunu söyledi.

Sakellarakis, bu yil talebin daha yüksek olmasi ve Bulgaristan gibi komsu ülkelerin kendi ihtiyaçlarini karsilamak için Yunanistan’a yakacak odun ihracatini azaltmasi nedeniyle odunun bulunmasinin daha zor ve daha pahali oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile