Yunanistan'daki Selde Can Kaybi 16'Ya Yükseldi

Yunanistan’da Daniel Firtinasi’nin yol açtigi selde hayatini kaybedenlerin sayisi 16’ya yükseldi.

Yunanistan’da geçtigimiz hafta etkili olan Daniel Firtinasi’nin yol açtigi sel felaketinin ardindan arama çalismalari sürerken, can kaybi artiyor. Dalgiçlarla yürütülen çalismalarda Volos kenti yakinlarinda denizden 1 kisinin cansiz bedeninin çikarildigi, cesedin kimlik tespiti için morga götürüldügü belirtildi. Böylece selde hayatini kaybedenlerin sayisi 16’ya ulasti.

Telef olan hayvanlar itlaf ediliyor

Yunanistan’in orta kesimini vuran sel evlerde, çiftliklerde ve altyapida büyük hasara yol açti. Belediye ekipleri hastaligin yayilmasini önlemek amaciyla selde telef olan on binlerce çiftlik hayvanini itlaf ederken, erisilemeyen bölgelere helikopterle yardim malzemeleri ulastiriyor. Tibbi müdahaleye ihtiyaç duyan yaslilar ise tekneler ve is makineleriyle güvenli bölgelere götürülüyor.

Savcilik sorusturma baslatti

Öte yandan, savcilik dün, sel felaketinden etkilenen bölgelerdeki yetkililerin kamu tarafindan finanse edilen sel önleme projelerini zamaninda tamamlamadiklari yönündeki iddialar hakkinda sorusturma baslatilmasi talimatini verdi. Suçlamalarin arasinda “görev ihlali” ve “görev ihlali sonucu adam öldürme”nin de yer aldigi belirtildi.

Erdogan’dan Yunanistan’a yardim teklifi

Yunanistan Cumhurbaskanligindan dün yapilan açiklamada ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Yunanistan Cumhurbaskani Katerina Sakellaropoulou’ya mektup gönderdigi belirtildi. Erdogan’in mektupta, Yunanistan’daki son orman yanginlari ve sel felaketinde hayatini kaybedenler için bassagligi diledigi, Türkiye’nin dayanisma ruhuyla bu zor günlerde komsu ülkeye yardim etmeye hazir oldugunu ifade ettigi aktarildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile