Yunanistan, İntihar Eden Emekli Eczacı Christoulas'ı Anıyor

Emekli maaşında kesintiye gidildiği ve borç içinde yaşamak istemediği için dün kendi intihar eden Dimitris Christoulas, Atina'daki Sintagma Meydanı'nda anıldı.

77 yaşındaki emekli eczacı Christoulas'ın intihar ettiği Sintagma Meydanı'na giderek saygı duruşunda bulunan binlerce Yunanlı, Christoulas'ın anısına mum yaktı. Ekonomik krizle beraber AB ve IMF'nin dayattığı kemer sıkma politikalarına tepki gösteren Yunanlılar, ağaca asılan panolara "Seni unutamayacağız", "Artık yeter, biz de yaşamak istiyoruz" gibi mesajlar bıraktılar. Tepkilerin artarak ayaklanmaya dönüşme ihtimaline karşı polis, geniş güvenlik önlemleri alıyor.

Göstericilerden Yannis, "Yeter artık, biz de bıktık. Bu durumdan bıktık. TV kanalları hep yalan söylüyorlar. Biz bu ekonomik krizde mahvoluyoruz. Bir şeyler yapmamız lazım. Tepkimizi göstermemiz lazım" şeklinde konuşurken Kostas isimli gösterici, "Bu intihar belki ilk, ama son değil. Daha birçok şey göreceğiz. Bu ekonomik duruma kim dayanabilir ki?" ifadesini kullandı.

Dimitris Christoulas, dün sabah saatlerinde parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda şakağına sıktığı kurşunla intihar etmişti. Christoulas, arkasında "Dinamik bir biçimde direnecek yaşta olmadığımdan (aslında bir Yunanlı eline kalaşnikof alacak olsa onu ilk takip edenlerden olmak isterdim) ve hayatımı çöpleri karıştırarak yaşamak zorunda kalmadan önce, hayatıma son verecek başka bir onurlu yol göremiyorum" şeklinde ifadelerin bulunduğu bir mektup bırakmıştı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile