Yunanistan Konsoloslugu Önünde Protesto

Yunanistan Konsoloslugu Önünde Protesto

Abdülhamid Han Kültür Egitim Dernegi üyeleri Yunanistan Baskonsoloslugu önüne gelerek Yunanistan’in saldirgan tutumunu protesto etti. Eylemde konusan Baskan Turgay Yazici, Avrupa, Amerika, NATO simarik çocuguna sahip çikmazsa, biz kulagini çekmekten çekinmeyiz” dedi.

Beyoglu Taksim’de Abdülhamid Han Kültür Egitim Dernegi üyeleri Yunanistan Baskonsoloslugu önüne gelerek Mora katliami olmak üzere Türk milletine tarih boyunca yapilan katliamlari kinamak için protesto düzenledi.

Son zamanlarda Yunanistan’in saldirgan tutumu, Adalar Denizi’ndeki taskinliklari ve Son olarak Türkiye’nin Atina Pire Konsoloslugu’na yapilan saldiriyi da kinayan dernegin Genel Baskani Turgay Yazici, “1821 mora katliami basta olmak üzere Yunanistan’in son dönemlerdeki saldirgan tutumuna, adalar denizindeki taskinliklari ve son olarak Atina Pire konsoloslugumuza saldiri nedeniyle bugün burada tepkimizi koyup Avrupa’nin simarik çocuguna karsi sessiz kalmayacagimizi göstermek istedik” dedi.



“2200 yillik devlet gelenegine sahip Türk milletini sinir uçlariyla oynamamalarini tavsiye ediyorum”

Baskan Turgay Yazici, “Biz bu Bizans oyunlarina, kiskirtmalara, arkasini sivazlayanlara güvenerek sahte kabadayilik yapan miçolara aliskin bir milletiz. 5 bin yillik mazimizde, 2200 yillik devlet gelenegine sahip Türk milletinin sinir uçlariyla oynamamalarini tavsiye ediyorum. Sayin Cumhurbaskanimiz sakamiz yok diyerek son noktayi koydu. Denizlerdeki Misak-i Millimiz mavi vatani, kirmizi çizgimiz olmaya devam edecek. Yunanistan’in rahatsiz olmasi, bizim dogru yolda oldugumuzun en büyük emaresidir. Kudursalar da, agizlarindan salyalar akitarak saldirsalar da yolumuzdan dönmeyecegiz. Türk’ün olan yeniden Türk’e dönecek. Zafere giden yolda kan dökmekten de kanimizin dökülmesinden de çekinmeyiz. Yunani Gazi Mustafa Kemalin önderliginde denize döktük, bir kez daha karsi karsiya gelirsek Adriyatige kadar sürecegimizden süpheleri olmasin” seklinde konustu.



“Avrupa, Amerika, NATO simarik çocuguna sahip çikmazsa, biz kulagini çekmekten çekinmeyiz”

Yazici açiklamalarina söyle devam etti:

"Ben buradan Yunanistan’a 1897 Sultan Abdulhamid Han dönemini, 1922 yilini iyi özümsemesi telkininde bulunuyorum. Ayrica, Bati Trakya da bulunan Müslüman Türk Milletinin basina her hangi bir sey gelmesi durumunda sessiz kalmayacagimizi, tarihte kurulan Bati Tarkya Cumhuriyetinin tekrar elzem hale gelecegini ifade etmek istiyorum. Avrupa, Amerika, NATO simarik çocuguna sahip çikmazsa, biz kulagini çekmekten çekinmeyiz. Son olarak TBMM de ve dost ülkelerde Mora katliamin taninmasini talep ediyoruz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile